Pressemeddelelser
Publiceret den: 30-01-2024
Iværksættere fra Viborg har udviklet en løsning, som automatisk flytter elforbrug til de timer på døgnet hvor strømmen i elnettet indeholder mindst CO2.

Iværksætterne Jan Bisgaard og Allan Carøe Sørensen har sammen udviklet en løsning, der flytter elforbrug til de timer på døgnet hvor den samlede elproduktionen udleder mindst CO2 eller hvor prisen på strøm er lavest.

Tilbage i 2022 talte de 2 venner gennem længere tid om, hvordan udfordringen med den stigende belastning af elnettet, til opladning af elbiler og udbredelsen af varmepumper, kunne løses. Hvordan kunne elforbruget udlignes over døgnets timer?

Med udgangspunkt i opladning af egne el-biler gik vennerne i gang med at udvikle en løsning, der fuldautomatisk flytter opladningen til de timer på døgnet, hvor elnettet er mindst belastet.

Virksomheden JA-NRGY ApS blev stiftet i januar 2023 og efter en grundig markedsanalyse, blev det klart hvor JA-NRGY´s løsning vil få størst positiv effekt på den grønne omstilling, hvilket er i industriens interne transportløsninger, specielt til opladning af el-gaffeltrucks og el-stablere.

Grundfos A/S blev kontaktet med henblik på at lave et Casestudie på den færdige løsning kaldet SpotBoxPro©. Efter et succesfuldt forløb på 4 måneder har JA-NRGY sammen med Grundfos A/S afsluttet dette Casestudie, som viser løsningens effektivitet og robusthed.

SpotBoxPro© understøtter FN´s verdensmål #7 Bæredygtig Energi og #12 Ansvarligt forbrug og produktion. Herforuden kan SpotBoxPro levere en CO2 reduktionsrapport, som kan anvendes til ESG rapportering under punkterne Miljø og Samfund.

Pressefotos: ja-nrgy.com/documents/pressefoto.jpg

Grundfos A/S Casestudie: ja-nrgy.com/casestudie-grundfos-a-s/

Fakta: ja-nrgy.com/FAQ/

Produktet: ja-nrgy.com/produkter/

For yderligere information
• co-founder: Jan Bisgaard | jan@ja-nrgy.com | tlf: 25 55 05 50
• co-founder: Allan Carøe Sørensen | allan@ja-nrgy.com | tlf: 27 83 68 79
Kontaktperson:
Allan Carøe Sørensen
Telefon:27836879
 
Afsender:
JA-NRGY ApS
Gyvelstien 2
8800 Viborg
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166