Pressemeddelelser
Publiceret den: 17-01-2024
Julie Koch har mere end 20 års erfaring inden for globalt udviklingsarbejde og har haft det meste af verden på sin agenda. Men kimen til at arbejde for den folkekirkelige missions- og udviklingsorganisation blev lagt i Mariakirken hjemme i København.

Danmission har ansat 53-årige Julie Koch som ny generalsekretær. Hun kommer fra stillingen som international direktør for Mellemfolkeligt Samvirke og skal fra 1. marts 2024 stå i spidsen for Danmissions arbejde i Asien, Afrika, Mellemøsten og Danmark.

Hermed får Danmission en generalsekretær med solid ledelseserfaring og stærk udviklingsfaglig indsigt, der kan bringe organisationen godt videre i den forandringsproces, Danmission står i, siger Danmissions formand, Morten Skrubbeltrang:

”Retningen er sat for udviklingen af Danmission, og vi er også nået et godt stykke af vejen. Men det kræver fortsat forandring, både for at sikre et stærkt økonomisk fundament og et bredere kendskab til Danmissions arbejde. Med Julie Koch får vi en kompetent leder, som har visionerne og erfaringerne på plads for at bringe os tættere på vores partnere og et større bagland. Vi er i bestyrelsen overbeviste om, at Julie Koch er den rette person til at skabe fornyelse, men samtidig videreføre Danmissions særlige identitet og historie”.

Udsyn til verden og den kristne tro som kompas

Julie Koch trækker på mangeårig ledelseserfaring fra internationalt programarbejde og folkeligt forankrede organisationer. Hun har blandt andet arbejdet for Mellemfolkeligt Samvirke, Red Barnet, Greenpeace Danmark og Dansk Ungdoms Fællesråd og har en ph.d.-grad i international udvikling og en master fra University of Cambridge i England.

Efter at have færdiggjort sin master på det velrenommerede University of Cambridge i England, blev Julie Koch kirketjener i Mariakirken på Vesterbro. Og det siger noget om Danmissions kommende generalsekretær, der har rejst i hele verden, men føler sig hjemme på kirkegulvet i Mariakirken.

”Som barn og ung gik jeg i lørdagsskole og sang i kirkekor hver søndag. Mit første job efter universitet i England var som kirketjener i Mariakirken på Vesterbro. Jeg føler mig hjemme i den danske folkekirke, den kristne tro er min kerne og mit kompas. Derfor er jeg ovenud begejstret for at få lov til at bygge videre på Danmissions 200 års kirkelige virke og være med til at videreudvikle organisationen som en moderne missions- og udviklingsorganisation,” siger Julie Koch.

Klar til det lange seje træk

Som ny generalsekretær får Julie Koch det overordnede ansvar for Danmissions projekter i Asien, Afrika og Mellemøsten, men også opgaven med at styrke netværket af frivillige i Danmark og kendskabet til Danmissions arbejde herhjemme.

Om den opgave siger Julie Koch:

”Jeg glæder mig til at stå i spidsen for den forandringsproces for at videreudvikle organisationen, som min forgænger og bestyrelsen har sat godt i gang. Danmission har høje ambitioner: Vi skal tættere på vores partnere ude i verden og engagere endnu flere i Danmark. Omsætningen skal øges, og Danmission har planer om på sigt at udvikle et solidt nationalt program i Danmark.”

Julie Koch afløser Kristian Sloth Petersen, der har været generalsekretær for Danmission siden 2019 og forlader Danmission 1. februar 2024
Kontaktperson:
Morten Skrubbeltrang
Telefon:30662050
 
Afsender:
Danmission
Strandagervej 24
2900 Hellerup
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166