Pressemeddelelser
Publiceret den: 14-08-2019
Temaet til dette års veloverståede Rosenfestival var nordisk mytologi, og æresgæsten var designer og viking Jim Lyngvild. Her knæsatte han sin helt egen rose ’Jim the Viking’.

Omkring 20.000 mennesker var ankommet til Bogense for at deltage i festlighederne. Den populære Jim Lyngvild åbnede festivalen sammen med Bogenses Borgmester Morten Andersen inden rosen blev afsløret.

En rose til Jim Lyngvild
Jim Lyngvild har selv været hjemme i Rosas have og se på mange skønne roser, før han valgte sin rose. ”Min rose skal være stærk, vild og naturlig” siger Jim Lyngvild og det endte den valgte rose også med at blive. ’Jim the Viking’ er en naturlig rose, der både er yndefuld og smuk, men samtidig også stærk og en kraftig voksende rose.

Knæsætning af rosen
I sand ånd med rosenfestivalens tema, så blev Jim Lyngvilds rose døbt på rigtig vikinge manér – ved knæsætning, hvor Rosa Eskelund, forædleren af rosen fortalte om den nye rose. Knæsætningen blev udført med en tro kopi af guldhornet, som var fyldt til randen med mjød.

Knæsætning
Knæsætning, efter norrønt knésetja 'sætte på sine knæ', er et ritual, der stammer tilbage fra det gamle Norden, hvor en ville sætte et barn på sit højre knæ og derved anerkende det som sit eget. Dette skete når vikingerne kom hjem fra deres togter, hvor der var blevet født børn i mellemtiden. Der findes ikke nogen præcis ritualtekst der har overlevet tidens tand, men det menes at, der sammen med knæsætning kan have være foretaget vandøsning og navngivning – som vi kender det fra i dags dåb.

Jim’s rose
Rosen, en busk buket-rose, er særdeles velegnet solitært eller som en let duftende hæk. Derudover er rosen også gavnlig for vore bier, da når rosen åbner sig, så kan man se blomstens midte og det elsker bier, da de let kan komme til blomstens pollen.

For mere information og flere billeder kontakt:
Rosa Eskelund
Re@roses-forever.com

Billedtekster:
Billede 1: Jim Lyngvild og Rosa Eskelund til knæsætningen af ’Jim the Viking’ (foto: Ole Thrane)
Billede 2: ’Jim the Viking’ en smuk, stærk og let duftende rose
Billede 3: Der var flere tusinde mødt op for at se Jim Lyngvild og hans rose som kom til at bære navnet ‘Jim The Viking’ (foto: Ole Thrane)
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166