Pressemeddelelser
Publiceret den: 03-07-2019
Planer om at bygge en ny krydstogt terminal og containerhavn for enden af Oceankaj i Nordhavn har fået lystfiskere i København op i det røde felt.

Havbunden omkring Oceankaj er nemlig den eneste kendte kystnære yngleplads for en lang række fisk, især fladfisk som skrubbe, rødspætte og ising. Den kunstige brede sandmole, der stikker 2 kilometer ud i Øresund, er derfor blevet mange københavneres foretrukne lystfiskeplads.

Her er der helt organisk opstået et lystfiskermekka, hvor folk mødes om glæden ved lystfiskeri, på tværs af alder, køn og nationalitet. På en tur til Oceankaj støder man derfor gerne på både polske håndværkere, pensionister, børnefamilier og gutter på tur med kolde øl i kassen. En diversitet af brugere, som bydesignere kun kan drømme om!

Det har derfor skabt stor vrede blandt de mange engagerede lystfiskere at dette grønne åndehul skal omdannes til tung industri. Særligt provokerer det at man i denne nye bydel i København, vælger de to mest forurenende industrier: krydstogtskibe der pulser tung, sort røg i luften og containerhavn, med alt hvad der hører til at farligt gods og kemikalier.

Hvad værre er, ifølge lystfiskerne, er at man slet ikke har taget hensyn til hverken fisk eller fiskere, der nu vil miste unikke ynglepladser. Det flugter ikke ligefrem med et bystyre, der slår sig selv op som grønt og bæredygtigt, at man prioriterer forurenende industri over natur og biodiversitet.
Kontaktperson:
Erik - Oceankaj.dk
Telefon:21425266
 
Afsender:
Oceankaj.dk
Nordhavn
2100 KBH
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse