Pressemeddelelser
Publiceret den: 03-07-2019
Forfatter Anne Zenon gæstede Go´ Morgen Danmark i dag den 3. juli 2019, hvor hun fortalte om tilblivelsen af digtromanen "Ikke noget at tale om", og hvor hun og faren, som er en central person i bogen, fortalte om bogens betydning for deres relation.

https://www.instagram.com/p/Bzcl0HMDeni/?igshid=1gv3rx77pwyms

Se udsendelsen her (TV2 play):

https://play.tv2.dk/programmer/magasiner/serier/go-morgen-danmark/ny-bog-saetter-den-svaere-samtale-i-fokus-192888/

"Ikke noget at tale om" er indstillet til Bogforums debutantpris 2019 samt til Bodil og Jørgen Munch Christensens debutantpris 2019.

vi taler ikke om børnene
vi knalder
børnene er ikke
synkroniseret
de kører en 7/7
tilsammen er vi
som et ur
der går forkert
en hær af stedsøskende
ude af takt

Nyskilte Kathrine i midten af 30´erne pendler mellem moderskab og pludselig opstået ungdom i 9/5-ordning.
Efter skilsmissen befinder hun sig et fremmed sted i sit liv, hvor musik og sex konkurrerer med madpakker og sengetider. Kathrine indleder et lidenskabeligt forhold til en sanger. Hun kaster sig hovedkulds ind i forholdet og mister sig selv.

Kathrine er primærfamiliens mønsterbryder og eneste akademiker i arbejderfamilien, men hun er ikke trådt ud af mønsteret med at lade sig styre af en mand. Dette mønster gælder ikke mindst i forhold til hendes far, og et personligt opgør er uundgåeligt.

Anne Zenon, f. 1974, er uddannet cand. comm. og arbejder som kommunikationsrådgiver. Anne Zenon var med til at grundlægge Novelleforlaget, der i en årrække udgav digitale noveller.

Digtromanen "Ikke noget at tale om" er hendes litterære debut.


Anmeldelser:

Uddrag fra lektørudtalelsen:
“Rapkæftet digtroman fortalt med en hudløs sort humor, der vil ramme især de kvindelige læsere lige i hjertet. (…) Det er en roman, der læner sig op ad chick-lit genren, men har meget mere på hjerte.”
Lotte Klemers Thomhave, DBC

Skriv for livet:
"Ikke noget at tale om er rå, levende, rasende, og selvom den nok taler mest til kvinder, synes jeg, at alle, der elsker, når litteraturen bliver højlydt og ufiltreret skal læse med her. Jeg håber, der kommer mere fra Zenon."

Sidsels Bogreol (6/6 stjerner)
"Digtromaner kan altså noget, når det er så velskrevet som her. Tak til forfatteren Anne Zenon for at åbne denne nye dør i den litterære verden for mig.
Dette var en læseoplevelse helt udover det sædvanlige for mig og derfor sender jeg også 6 stjerner afsted."

Forfatter Wenche Thinnesen Vogtmann (5/5 stjerner):
"Digtformen og sproget virker helt perfekt og fletter sig elegant ind og ud af hinanden, og jeg blev hurtigt indfanget af Kathrine og hendes univers. Bogen læste jeg nærmest ud i et. Langdigtet er forfriskende og har mange sproglige lækkerier og finesser, og jeg kan derfor kun sende de varmeste anbefalinger efter Anne Zenons litterære debut."

Litteraturporten.dk:
"Man skal ikke lade sig skræmme af formen - langdigtet. Det er en mellemting mellem et (langt) digt og en (kort) roman. Man vænner sig hurtigt til at læse uden punktummer, og formen gør, at der ikke er ret meget overflødigt i bogen. Sproget er ret kontant og direkte. Når man har vænnet sig til digtformen, er det nærmest som at læse en roman.
Det er forfatterens debut - der kommer forhåbentlig mere fra hendes hånd."


Læserne på Saxo er også begejstrede

"Romanen skildrer på fineste vis livets forskellige facetter, og hvordan et voksenliv kan byde på moderskab og store beslutninger og samtidig på forelskelse, vild sex og usikkerhed. Jeg er sikker på, at mange forskellige typer læsere kan drage paralleller mellem romanen og deres eget liv. Jeg giver romanen mine varmeste anbefalinger! "
Sophia L (5/5 stjerner)

"Jeg blev fra første sekund suget ind i Anne Zenon´s fangende og unikke digtroman og univers og læste bogen på et under et døgn, da jeg simpelthen ikke kunne slippe den igen."
Anne Ø (5/5 stjerner)

"Sjældent har jeg læst en digtroman og endnu mere usædvanligt den rammer så plet. Modigt og et fantastisk sprogbrug. Kan kun anbefale."
Marie-Louise H (5/5 stjerner)


KONTAKTINFO FORFATTER ANNE ZENON:

Anne Zenon
Nordre Allé 14, 1.
2500 Valby
Tlf: 60917655
zenonanne@gmail.com


Med venlig hilsen

Forlaget Brændpunkt
www.brændpunkt.dk
Kontaktperson:
Jørgen Gylling
Telefon:61319854
 
Afsender:
Forlaget Brændpunkt
Skibhusvej 35, 1. th.
5000 Odense C
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse