Pressemeddelelser
Publiceret den: 28-01-2019
Som ansvarlig for blandt andet statsforvaltningen vil jeg gerne stille dig disse spørgsmål:
Hvorfor forlanger statsforvaltningen, at vi eksmænd skal lyve over for vore børn, og hvorfor foreslår statsforvaltningen, at vi eksmænd skal gå til psykolog, når vi føler os udsat for chikane fra vore ekskoner? Og hvorfor truer statsforvaltningen med at tage vore børn fra os, når vi fortæller, at vore ekskoner udøver psykisk vold mod vore børn?

Jeg har som eksmand en samværsaftale med statsforvaltningen om mine to små piger. Tilfældigvis lå disse samværsdatoer sidste år også i sommerferien, efterårsferien og her i julen. Alligevel så jeg ikke mine piger i disse tre ferier. For min ekskone valgte ”tilfældigvis” at holde ferie på lige præcis mine samværsdage i disse perioder. Og det har hun lov til uden at jeg kan kræve erstatningssamvær. Ren chikane, da det jo eksempelvis er underligt, at hun ikke på syv ugers sommerferie kan afse bare de små 24 timer, som pigerne har få lov til at se deres far i - som i øvrigt kun er hver tredje uge.

Da dette også gentog sig i julen, hvor mine piger grædende spurgte mig, hvorfor de ikke måtte holde jul med deres far (mit samvær var den 21. dec.), bad jeg statsforvaltningen om et møde. Det blev så afholdt her den 4. januar.
Da jeg på mødet stille og roligt sagde, at min ekskone chikanerede pigerne og mig – især med hensyn til vor planlagte jul, kiggede en feministisk ”børnepædagog” smilende til mig, lagde sit hoved på skrå, og sagde: - Jamen, her skulle du bare have sagt til dine piger, at det var noget, som mor og far havde aftalt.

Jeg blev målløs, for pigerne og jeg havde jo netop ved vores forrige samvær aftalt præcis, hvad vi skulle lave, når de kom ud til far i julen. De ville da aldrig kunne forstå, hvis jeg pludselig sagde til dem, at jeg ikke ville se dem alligevel.

Men mødet blev endnu værre.

Jeg fortalte så statsforvaltningen, at pigerne ikke må have billeder af deres far hjemme hos mor, ikke må have billeder af deres barndomshjem (mit), ikke må ringe til deres far eller have kontakt til hans voksen-venner, som de har kendt fra små af, ikke må sende ham en tegning, når han har fødselsdag, ikke må tale med ham om deres oplevelser derhjemme, eksempelvis, hvad de har oplevet i deres ferier eller hvis de har fået en ny cykel, hvis de har fået nye venner, hvordan det går i skolen og så videre.

Med andre ord, min ekskone lærer vore små piger at fortie eller endnu værre: At lyve. Det hedder på nudansk psykisk vold over for små børn.

Her er det så, at den igen smilende ”børnepædagog” lagde sit hoved på skrå og sagde: - Du må lære at gøre din ekskones handlinger til noget positivt. Men jeg kan også høre på dig, at du er frustreret, så ville det ikke være en god idé, at du opsøgte en psykolog? Det tror jeg vil hjælpe dig meget. Og det synes den anden sagsbehandler også var et godt råd.

Igen blev jeg mundlam.

Da statsforvaltningen i starten af mødet havde fortalt mig, at hvis jeg var for kritisk over for min ekskone, så kunne jeg risikere, at pigerne ikke længere måtte se deres far. Grundet højt konfliktniveau. En åbenbar trussel. Så jeg valgte nu at tie stille.

Tænk, at vi eksmænd ikke længere må fortælle ærligt og redeligt om vore problemer med vore ekskoner – uden at vi skal trues med, at så tager statsforvaltningen vore børn fra os.

Du er ikke så gammel, kære Mai, så du ved nok ikke, at to kvindelige sagsbehandlere i statsforvaltningen med en middelmådig uddannelse faktisk har større magt end domstolene og politiet. Så meget, at de kan fjerne to små pigers far fra dem. Synes du, at det er ok?

Og hvad synes du generelt om denne ”kvinde-behandling” af fortvivlede mænd i statsforvaltningen, kære Mai?
Venter spændt på dit svar.

PS: Skal lige tilføje, at jeg aldrig har fået bare en løftet pegefinger fra nogen som helst offentlig instans omkring min rolle som far.

Peter Qvistgaard
Lilliendalsvej 35
4735 Mern
Kontaktperson:
Peter Qvistgaard
Telefon:23235493
 
Afsender:
Peter Qvistgaard
Lilliendalsvej, 35
4735 Mern
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse