Pressemeddelelser
Publiceret den: 16-01-2019
Den tjekkiske forfatter Karel ?apek’s berømte dystopiske roman fra 1936 er blevet nyoversat af Peter Bugge, lektor i østeuropæiske studier ved Aarhus Universitet. Samtidig har romanen fået nyt grafisk design som er tro mod den originale tjekkiske udgave og også nye illustrationer i farver.
De velskrevne satiriske og kritiske beskrivelse af medierne, erhvervslivet og kortsigtede politiske beslutninger er stadig lige så relevante og vedkommende i dag, som de var i mellemkrigstiden.

Fra bogens indledning af Niels Dalgaard:
”Tiden råber på dystopier, kan man sige med en omskrivning af Kurt Tucholskys karakteristik af mellemkrigstiden, ”Tiden råber på satire”. Der er nok af træk i den moderne verden, der kan gøre folk bekymrede for udviklingen, og det er ikke uden grund, at der produceres massevis af dystopier, såvel i romanform som på film. Og selv om historien sjældent gentager sig uforandret, er der tilstrækkeligt med lighedspunkter til, at man kan læse en del af mellemkrigstidens hovedværker, ikke blot som historiske dokumenter, men som tankevækkende kommentarer til nutiden.”

Ingen er sikre når salamandrene kommer!
Kontaktperson:
Kristian Tanghøj
Telefon:29803941
 
Afsender:
Æther Publishing
Skovgaardsgade 2
8000 Aarhus
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse