Pressemeddelelser
Publiceret den: 11-12-2018
I 2018-19 har vi på Forlaget Brændpunkt valgt at sætte særligt fokus på flygtninge- og indvandreres livsvilkår, både i og udenfor Danmark, og Vi er kommet for at leve af Birgitte Vestergaard Andersen, som udkom den 15. oktober 2018 på Forlaget Brændpunkt, bliver taget rigtigt godt imod på bibliotekerne og hos læserne. Den ligger nu på 70 hovedbiblioteker.
 
 
Uddrag fra lektørudtalelsen:

“Det er en rigtig fin og velskrevet ungdomsbog om at “falde til”, set fra to vidt forskellige vinkler. Almas historie handler mest om sociale medier, kliker og “likes”, mens Najmas kapitler er mere eftertænksomme og nogle gange helt poetiske og drømmende.”
Martin W Hansen, DBC

Skrivforlivet.dk - Oktober 31, 2018
En af de hedeste debatter på verdensplan i øjeblikket er debatten om flygtninge: hvem har ansvaret, hvem skal gøre hvad og ikke mindst hvem, der skal betale. (...) Midt i dette kaos har Birgitte Vestergaard Andersen skrevet en fortælling, der kommer helt derind, hvor det betyder noget rent menneskeligt. Nemlig i tankerne, følelserne og minderne hos en ung pige, som sammen med sin familie er flygtet fra Syrien og nu skal klare sig i et nyt land med et nyt sprog, nye mennesker, nye skikke og normer og ikke mindst med en umenneskelig byrde af forfærdelige minder. (...) Det kunne med fordel være en bog, der kom på læselisten i udskolingen, så klassen kunne få en sund debat om kammeratskab og empati.

Jane Sun Mi Jensen – December 2, 2018
En vigtig bog om to unge pigers behov for fællesskab og tryghed. Og om nogle af de faldgruber, der kan være i netop de bestræbelser. Om nærværets svære betingelser i en digitaliseret hverdag, men også om alle de små, vidunderlige sanseøjeblikke, som udgør pigernes minder og opvækst og dermed danner grobund for styrke og håb. Realistisk, i øjenhøjde med hovedpersonerne, poetisk sine steder og absolut aktuel.

Helle Harbjerg Birk – November 28, 2018
En virkelig skøn beretning om mødet mellem to unge mennesker, Alma og Najma – mødet mellem to kulturer og mødet mellem to helt forskellige virkelighedsopfattelser og identitetsdannelser. Den skrøbelige Alma kæmper for accept og opmærksomhed i form af likes og kommentarer på de sociale medier, og selvom denne kamp i sammenligning med den unge flygtning Najmas kamp for accept og opmærksomhed på et helt andet niveau kan synes ligegyldig, formår forfatteren at få Almas helt reelle ulykkelighed og usikkerhed til at stå helt klart i læserens bevidsthed. (...) Nok er bogen rettet mod det yngre publikum, og det er bestemt også anbefalelsesværdigt, at de læser den – og gerne i skolesammenhæng. Men til den voksne læser tilbydes et sjældent indblik i vore unge menneskers sind; fra en forfatter som med al tydelighed ved, hvad hun skriver om.
Fem store stjerner fra mig.

Jakob Skov Olsen – November 5, 2018
Fremragende bog, der giver et unikt indblik i identitetsdannelsen hos de to unge piger Najma og Alma. Bogen er ganske tydeligt skrevet af en forfatter med et dybdegående indblik i denne identitetsdannelse. På baggrund af dette indblik, kommer denne bog til at virke virkelighedstro på trods af, at der er tale om fiktion. Jeg vil undersøge mulighederne for at bruge denne bog i et eller andet omgang hos mine udskolingselever. Bogen opfylder flere af de formulerede krav i “Fælles Mål” om elevernes forståelse af identitet og fremmed kultur. Dette gør bogen samtidig med, at den er yderst interessant, hvilket forhåbentligt vil vække elevernes interesse inden for emnet. 5 store stjerner herfra.

Henrik Svenningsen – November 17, 2018
Ungdomsbogen ´Vi er kommet for at leve´ er en ny-skabelse. Intet mindre! Det er mig bekendt den første bog, der i fiktiv form beskriver, hvorfor det er så svært for indvandrere at blive integreret i det danske samfund.
Birgitte Vestergaard Andersen beskriver i den forbindelse med stor indlevelse, hvad der rører sig i mødet eller i spændingsfeltet mellem danske teenagepiger og i teenagepiger af anden etnisk herkomst. Vi kommer med helt ind på pigeværelserne, helt ind i hovedet og i hjertet på pigerne, og får med sikker hånd udstillet alle de forhindringer, der ligger i vejen for, at integrationen kan foregå mindre smertefrit: eksempelvis den danske lukkethed, sprogbarrierer, indvandrernes traumatiske oplevelser fra krigen og ikke mindst kultur- og klimaforskelle. (...) det er spændende at følge, om den unge indvandrerpige kan få nok social kontakt med de etniske danskere til, at hun får en følelse af, at hun ikke bare er her for at overleve, men for at leve.
Bogen er i høj grad anbefalelsesværdig, både i kraft af fortællingen i sig selv, og fordi man får sin viden udbygget på dette evigt aktuelle område.
 
Læs mange flere anmeldelser på: http://brændpunkt.dk/index.php/product/vi-er-kommet-for-at-leve-af-birgitte-vestergaard-andersen/
Læse- anmeldereksemplarer kan rekvireres på: forlaget.braendpunkt@gmail.com
 
Tak for jeres opmærksomhed.
 
Med venlig hilsen

Forlaget Brændpunkt
www.brændpunkt.dk
Kontaktperson:
Jørgen Gylling
Telefon:61319854
 
Afsender:
Forlaget Brændpunkt
Bregningevej 20
5700 Svendborg
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse