Pressemeddelelser
Publiceret den: 28-06-2018
Af Frode Jørgensen, Biltemas ekspert i maling.

Overvejer du at bruge nogle sommerdage til selv at male huset eller sommerhuset, bør du undgå følgende fejl:
Du maler på dårlige og snavsede overflader. Det er vigtigt at fjerne løs, gammel maling med skraber og børste. De bare pletter, der er tilbage, skal grundes, før du maler det øverste lag. For hvis du ikke fjerner den løse maling, risikerer du, at det nye lag løsner sig og falder af efter kort tid.
Derefter skal du rengøre facaden grundigt, så du sikrer en ren overflade. Skyl væggen med vand, påfør facadevask med en tryksprøjte og vask væggen ren med en børste. Skyl af med vand igen til sidst. Facadevask er et stærkt middel, så brug handsker og beskyttelsesbriller og pas på vinduer og prydplanter,"
Du vælger den forkerte maling. Både bejdse og maling kan sørge for mange års komplet beskyttelse af dit hus. Men der er stor forskel på de forskellige produkters kvalitet og holdbarhed. Det er også vigtigt, at malingen opfylder kravene til funktion, miljø og sundhed. De dyreste er ikke nødvendigvis de bedste, og der er mange gode vandbaserede løsninger,
Du maler på vådt underlag. Lad facaden tørre i mindst et døgn, når du har vasket den. Skyggeområderne tørrer langsommere end områderne i solen. Er du for utålmodig, risikerer du at lukke fugten inde i væggen. Det kan medføre skader og afskalning. Fugtighedsniveauet i træet skal være under 18 procent, før du kan begynde at male. Undgå i øvrigt at male i regnvejr.
Du spilder maling overalt. Læg plastik på terrassen og fliserne. Brug maskeringstape til at beskytte vinduer og andre overflader. Når du vil male præcist langs vinduerne, skal du også bruge nogle mindre pensler. Hvis du spilder vandbaseret maling, kan du spule den af med vand. Men vær hurtig, så den ikke tørrer først.
Du falder ned af stigen. Når du skal op i højden, skal du sørge for, at stigen står stabilt og ikke kan glide. Hvis du er i tvivl, skal du få nogen til at stå for neden og holde stigen, mens du klatrer op og til du er nede igen. Du kan også sætte penslen eller rullen på et teleskopskaft. De rækker mange meter op ad væggen.
Du maler i direkte sollys. Når man maler i sollys, kan malingen tørre for hurtigt, og man risikerer skjolder på væggen. Det bedste vejr er overskyet med en temperatur over 5 grader. Hvis du absolut skal male i solen, skal du bruge en afskærmning, som fx et solsejl, en markise eller lignende.
Du bruger for meget maling. Men det kan virke imod hensigten. Brug hellere flere tynde strøg. Start fra toppen og arbejd dig nedad. Hvis du maler med rulle, er det en fordel at male efter med pensel. Så undgår du fejl, og får et flot og effektivt udtryk.
Yderligere oplysninger fås hos Steven Bradley, Biltema.
steven.bradley@biltema.com www,biltema.dk
Kontaktperson:
Jens Stig
Telefon:70807770
 
Afsender:
Biltema
Stenbukken 21
9200 Aalborg SV
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse