Pressemeddelelser
Publiceret den: 16-10-2017
Skal du fejre halloween i år, og leder du efter lidt inspiration til de voksne, mens børnene hygger med dagens slik, så er her et forslag til den perfekte halloween drink. Den er baseret på is, og det er en, som du selv kan lave.

Traditionen med halloween stammer fra USA. Her pynter man op både derhjemme og på offentlige bygninger – og så holdes der fest, hvor både børn og voksne er klædt som alt fra supermand over bi til græskar. Og netop græskar er en integreret del af halloween, og den skal du bruge, når du laver den særlige halloween is-drink.
”Is-drinks er alle tiders både som dessert eller som en aftendrink. Halloween is-drinken er med en ’pumpkin-pie spice sorbet’ - og så Baileys og rom”, fortæller Jonas Bohn, der sammen med Vibeke Bengtson står bag Bornholms Ismejeri og er medforfatter til bogen Is-drinks.
Is-drinks er ligesom halloween inspireret af det amerikanske – nærmere bestemt deres ’Ice cream float’.

Sådan gør du
”For at lave isen skal du lave et lille krydderi-mix med kanel, allehånde, ingefær, muskatnød og stødte nelliker, som lige ristes på en pande. Selve isen består af hokkaidogræskar, vand, rørsukker, dresukker, citronsaft, æggehvide og det krydderi-mix vi lavede”, fortæller Jonas Bohn.
Når isen er klar, så tilsættes Baileys og rom – og så er de voksne klar til at nyde halloween.
”Den kan ikke kun bruges som en is-drink efter middagen men også glimrende gå som erstatning for desserten. Smagsmæssigt passer den godt til halloween, hvor netop græskar spiller en stor rolle. Da vi skulle vælge is-drinks ud til vores bog, så var det en oplagt halloween drink”, fortæller Vibeke Bengtson, der sammen med manden Jonas Bohn står bag en række bogudgivelser om netop is. Både med og uden alkohol.
Halloween fejres hvert år den 31. oktober og den er blevet udbredt i Danmark i løbet af de sidste 25 år.
Har du ikke selv mod på at lave is, så kan de mere traditionelle is-varianter fra Bornholms Ismejeri købes i landets Fakta butikker. I sommerperioden kan du tillige besøge ismejeriet i Svaneke på Bornholm, hvor man fremstiller gourmet is af gode råvarer. Blandt andet stammer mælken til isen fra Jersey kvæg, der hører to lokale gårde - og som leveres via det lokale andelsmejeri midt på øen.

Halloween spice
2 kugler pumpkin pie spice-sorbet
3 cl Baileys
2 cl rom

Kom to kugler sorbet i et portionsglas og hæld Baileys over.
Drinken pyntes med japanske lygter og pumkin pie spice.
Pumpkin pie spice-sorbet

400 g hokkaidogræskar
1/4 dl + 3 1/2 dl vand
1/2 tsk pumpkin pie spice
3 1/2 dl vand
200 g rørsukker
50 g druesukker (dextrose)
citronsaft
2 spsk æggehvide eller 1 tsk sorbetstabilisator

Skræl hokkaidogræskarret og tag kernerne ud. Skær græskarret ud i terninger og kog med 1/4 deciliter vand i ca. 20 minutter, indtil frugten er opløst og blød. Kom pumpkin pie spice i den kogte græskarmos og stil den i køleskabet. Mens den køler af, tilberedes sorbetsirup.
Kom de 3 1/2 deciliter vand, sukker og druesukker i en tykbundet gryde og giv opløsningen et opkog. Lad derefter siruppen afkøle til køleskabstemperatur. Bland den afkølede græskar med sukkersiruppen og smag til med citronsaft. Vend den let piskede æggehvide i og hæld isen i ismaskinen. Lad den køre, indtil den har en cremet konsistens. Kom isen i fryseren et par timer, så den hærder.

Pumpkin pie spice
5 spsk kanel
2 spsk allehånde
1 spsk stødt ingefær
1 spsk revet muskatnød
1/2 spsk stødte nelliker
Rist krydderierne på panden og bland dem godt sammen.
Kontaktperson:
Jonas Bohn
Telefon:28 49 22 36
 
Afsender:
Bornholms Ismejeri
Postgade 3
3740 Svaneke
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse