Pressemeddelelser
Publiceret den: 20-03-2017
På AMU Syd afprøver man fleksibiliteten i AMU ved forsøg med ”kollektiv afkortning” af kurser, et forsøg under Undervisningsministeriet. Virksomheder efterspørger korte, tilpassede kurser.
Fri-institutionsforsøget på AMU Syd går kort fortalt ud på at afkorte efteruddannelseskurser for erfarne truckførere fra to dage til en dag.

- Vi har gennem flere år oplevet efterspørgsel på kortere kurser, og nu hvor muligheden er der, kan vi se at det giver flere kunder i butikken med det samme, fortæller Jens Odgaard, uddannelseschef på AMU Syd.

Korte kurser kræver forberedelse
De korte kurser er populære. Virksomhederne vil gerne sende deres truckførere på korte, intensive kurser, og det skyldes ikke kun, at kursisterne kommer hurtigere tilbage i virksomheden, men også at undervisningen er meget målrettet.

- Når vi halverer undervisningstiden på et kursus, prioriteres der benhårdt. Det kræver, at vores medarbejdere forud for kurserne har været ude på virksomhederne for at finde ud af, præcis hvilke kompetencer kursisterne skal undervises i. Og det går også kun, hvis gruppen af kursister er meget homogen, fortæller Jens Odgaard.

Adgangskravet til kurset er certifikat til gaffeltruck, og der køres kun med lukkede hold. Alle deltagere bliver testet i deres nye viden efter endt kursus, testen skal sikre at kursisten har nået hele kursets mål, og bestås testen kan der udstedes kursusbevis.

Andre korte kurser på vej
-Vi har også søgt ministeriet om lov til at afkorte vores ergonomikursus fra to dage til en dag og afkortning af et lastningskursus fra tre dage til en dag. Det er kurser, som virksomhederne også er utålmodige efter at få gjort kortere. Mantraet er: Hurtigt ind, hurtigt ud

- Vi håber, fri-institutionsforsøgene vil give os og efteruddannelsesudvalgene en masse ny erfaring. Der er ingen tvivl om, at vi fremadrettet er nødt til at tilpasse kurserne mere til virksomhedernes behov. Ellers er der ingen, der kommer på efteruddannelse, siger Jens Odgaard.
Kontaktperson:
Jens Odgaard
Telefon:25240610
 
Afsender:
AMU SYD
C F Tietgens Vej 6
6000 Kolding
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse