Publiceret den: 18-09-2014
Tricktyveri på gadeplan er steget med 76 % fra første til andet kvartal i år ifølge Danmarks Statistik - en kraftig stigning i anmeldelser, man som borger bør tage seriøst. Det kan i høj grad svare sig at tænke som tricktyven for at undgå at blive offer, forklarer en ekspert.

“De lune forårsmåneder er som regel højtid for tricktyveri, hvorfor stigningen er til at forudsige. Den er dog samtidig så høj, at tallene beviser, vi i højere grad bør være opmærksomme som borgere, når vi tuller rundt på gaden og nyder det gode vejr,” siger tryllekunstner Sunny Cagara, der rådgiver bl.a. politiet i tricktyves adfærd.

Han fortæller, at de fleste tricktyve arbejder i bander og kommer fra Østeuropa. De er top-professionelle i deres tilgang og har en stor viden om afledningsmanøvrer og muligheder. De vil derfor altid være et skridt foran, med mindre man som potentielt offer arbejder på at udvise en vis portion sund skepsis!

“Det handler i bund og grund om at kende til deres tricks og tage sine forholdsregler, for alting kan ske på en befolket gågade lørdag formiddag,” siger Sunny Cagara.

PAS PÅ UNDERHOLDNING I GÅGADEN

Ifølge eksperten Sunny Cagara gælder det for tiden især om at være opmærksom, når man hæver penge i en automat og undgå grupper, der ser på underholdning udendørs.

“Ved hjælp af en simpel afledningsmanøvre og moderne teknik er det blevet ret nemt at aflure koder på folks hævekort. Steder hvor der er underholdning er også et klart faresignal, da tricktyvene ofte trækker folk til med et spil om penge. I realiteten bliver folk bestjålet af et medlem af tyvebanden, mens de kigger, eller pengesedler kan blive ombyttet under et spil.”

En god idé er altid at være på vagt, hvis folk taler gebrokkent engelsk og samtidig gerne vil meget tæt på dig eller blot opfører sig unormalt.

Én ting er at spotte potentielle tricktyve, noget andet er at tage sine praktiske forholdsregler. Husk altid at bruge lynlåse til at afskærme smartphones eller penge i lommen. Lad aldrig pung eller telefon ligge frit fremme på cafébordet eller i baglommen og brug evt. en ekstra taskelås til den yderste lomme i dametasken eller skoletasken.

I alt 496 tricktyverier på gadeplan blev anmeldt til politiet i andet kvartal 2014. Der er tale om en særskilt kategori inden for kriminalitet, som har eksisteret siden fjerde kvartal 2013, hvor tallet lød på 78 anmeldelser.

33-årige Sunny Cagara arbejder som professionel tryllekunstner ved siden af jobbet som rådgiver og foredragsholder inden for tricktyveri for bl.a. FN og politiet. Han er opvokset i Brøndby og bor i Valby. Du kan læse om Sunnys MAGI-regel, der skal minimere tricktyveri i Danmark, på siden http://www.tricktyveri.dk
Kontaktperson:
Sunny Cagara
Telefon:40 989 333
 
Afsender:
Sun MagicEntertainment
Vallensbækvej 55.
2605 Brøndby
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166