Publiceret den: 13-01-2014
Gratis sprogtræning til dine medarbejdere

Mange udenlandske medarbejdere opgiver og rejser hjem igen, simpelthen fordi de ikke rigtigt får lært dansk. Ny hjemmeside skaber gratis kontakt mellem folk, der vil lære hinandens modersmål.

Hvad enten en medarbejder er fra USA eller Polen, er det danske sprog en hindring, der kan være svær at overvinde, simpelthen fordi vi danskere generelt er gode til engelsk.

- Derfor slår vi automatisk over i engelsk, når vi møder én, der taler gebrokkent dansk. Mange udenlandske studerende og medarbejdere rejser hjem eller til et andet land, fordi de aldrig rigtig lærer dansk og får et socialt netværk. Det er et ærgerligt spild af resurser for virksomhederne, siger Peter Erkmann, der er initiativtager bag Meet2Talk.

Byt modersmål med hinanden
En af de bedste metoder, når man vil lære et nyt sprog, er at tale med en indfødt. På kun en uge har en ny danskudviklet hjemmeside – Meet2Talk.com – fået medlemmer i 27 lande. Siden skaber kontakt mellem mennesker, der vil hjælpe med at træne hinandens modersmål.

- Du kan altså træne et valgfrit fremmedsprog med én, der har dette sprog som modersmål, og samtidig kan du hjælpe en medarbejder fra et andet land, med at blive bedre til at tale dit sprog, siger Peter Erkmann.

Tjenesten er gratis. Du opretter dig som medlem, hvorefter du finder medlemmer i dit lokalområde, som gerne vil ”bytte sprog”. Du lærer deres modersmål, hvis du til gengæld hjælper dem med at blive bedre til dit eget sprog.

- Når du har fundet et medlem med det sprog, som du ønsker at blive bedre til, aftaler I hvor og hvornår I vil mødes, for eksempel på den enes arbejdsplads. I skifter sprog fra møde til møde, så I begge får lært det andet sprog og medlemmets kultur, forklarer Peter Erkmann om det nye koncept.

Spar dyre sprogkurser
Også virksomheder med internationale interesser kan få gavn af den nye gratis tjeneste, for eksempel hvis man har et fremmedsprog som koncernsprog eller har udenlandske kunder og afdelinger.

- I stedet for dyre sprogkurser, eller som træningssupplement til medarbejderne, kan virksomhedens medarbejdere finde herboende udlændinge at træne sprog med, hvad enten det er engelsk, spansk, tysk, kinesisk, polsk eller et helt andet sprog, samtidig med at de hjælper udlændinge i Danmark med at forbedre deres dansk, siger Peter Erkmann.

På den første uge er der alene i Danmark registreret medlemmer med 15 forskellige modersmål, og netop nu gennemføres de første møder mellem medlemmer.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at behovet er der. Meet2Talk er et redskab, der på en nem og gratis måde sætter behovet i system og organiserer kontakten mellem interesserede medlemmer, siger Peter Erkmann.
---
For mere information:
www.meet2talk.com

Kontakt:
Peter Erkmann
Tel: (+45) 29 89 77 00
peter.erkmann@meet2talk.com
Connect with me on LinkedIn
Kontaktperson:
Peter Erkmann
Telefon:4529897700
 
Afsender:
Meet2talk ApS
Sønderhegnet 61
4600 Køge
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166