Pressemeddelelser
Publiceret den: 18-09-2024
I 2019 vandt Skovlyst Ellebryg. I 2022 tilfaldt æren Skovlyst Alkoholfri IPA. I 2024 fuldbyrdede Skovlyst så et vaskeægte hattrick, da Ahornbryg 0,5% vandt Tænks store test af alkoholfri øl.

Det er værd at bemærke, at der faktisk er tale om tre tests i træk, og at førstepladserne er tildelt tre forskellige øl fra Skovlyst - som alle er bredt repræsenteret på markedet i dag.

“Vi er utroligt stolte af, at vi igen vinder Tænks omfattende test af alkoholfri øl. Det viser, at vores tidlige fokus på alkoholfri øl og vores engagement omkring disse øl, har båret frugt,” siger Casper Møller, stifter og brygmester hos Skovlyst.

“Vi tror på, at den bedste alkoholfri øl skabes uden aktivt at fjerne noget fra øllen. Brygprocessen beror på en kontrolleret gæring af de samme råvarer, som vores traditionelle øl er gjort af. Det betyder så, at vores alkoholfri øl faktisk har en lille snert alkohol i sig (max 0,5%). Men trods den potentielle forvirring, dette kan skabe, er det nødvendigt for at opnå den ønskede smag."

Årets vinder er en ale på 0,5 liter i en klassisk flaske. Øllen er inspireret den tyske stilart bock, som udmærker sig ved en markant og let sødlig smag af malt. For at give smagen yderligere dybde og balance tilføres øllen en mængde ahornsirup umiddelbart før aftapning. Skoven har altid været den primære inspirationskilde for Skovlyst, og ahorntræet er i særdeleshed med på vores idéer. I det tidlige forår tillader træet nemlig tapning af store mængder saft, der kan omdannes til den sirup, Ahornbryggen er rundet af.

Eksperterne i Tænks store test var især “begejstret for duften og smagen”.

Det er tredje gang, at forbrugerrådet Tænk gennemfører deres test af alkoholfri øl. Testen omfattede 15 udvalgte øl fra danske og udenlandske bryggerier, store som små. Der blev testet både ved blindsmagning af et professionelt smagepanel og på laboratorium for bl.a. at undersøge mængden af uønskede tilsætningsstoffer.

Se de 15 øl og hele testen her:
https://taenk.dk/test/alkoholfrie-oel

At Tænk for tredje gang på 5 år tester alkoholfrie øl skyldes danskernes stadig stigende lyst til alkoholfrie øl. Fra 2022 til 2023 steg salget af alkoholfrie øl med over 11 %. Ifølge Bryggeriforeningen blev der i 2023 solgt ikke færre end 8,3 millioner liter alkoholfri øl.

Læs mere hos Bryggeriforeningen:
https://bryggeriforeningen.dk/alkoholfri-oel-fortsaetter-sin-sejrsgang/

Hos Skovlyst oplever vi en voldsom interesse for alt, hvad der handler om alkoholfri øl. Derfor har vi forfattet en artikelserie om emnet, hvor vi bidrager med vores svar på alle de gode spørgsmål:

Læs vores artikelserie her:
https://skovlyst.com/hvordan-smager-alkoholfri-ol/
https://skovlyst.com/hvordan-laver-man-alkoholfri-ol/
https://skovlyst.com/hvilke-typer-alkoholfri-ol-findes-der/
https://skovlyst.com/alkoholfri-ol-fordele-fremtid/

Skovlyst producerer fem forskellige alkoholfri øl:
Skovlyst Alkoholfri Lager (dåse)
Ellebryg 0,5% - Ale (test-vinder i 2019)
Ellebryg Jul 0,5% - Ale

Skovlyst India Pale Ale 0,5% - IPA (test-vinder 2022)
Skovlyst Ahornbryg 0,5% - Ale (test-vinder 2024)

Se hele det omfattende katalog her:
https://skovlyst.com/vores-oel/alle/
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166