Pressemeddelelser
Publiceret den: 04-09-2024
__________________________________________________________________________________________

10. oktober debuterer forfatter med vind og vold i håndtasken

Når K.T. Bangs yngste søn sparker skoene af i entréen om eftermiddagen, spørger han hende som regel, om hun har myrdet nogen i dag. På gode dage er svaret som regel ja. På papiret i hvert fald.

Snart aktuel med debutromanen ”Jernkysset”, er forfattergerningen måske nok ny for K.T. Bang, men det er det at lade tankerne løbe løbsk i grånuancerne mellem rigtigt og forkert absolut ikke.

”De fleste syntes nok, jeg var lidt mærkelig, når jeg som barn kom hjem med favnen fuld af bøger om krig,” fortæller K.T. Bang. ”Jeg tror ikke, de syntes jeg var mindre mærkelig, da jeg som studerende begyndte at interviewe voldsofre og skrive rapporter om tortur.”

Fascination af menneskets mørke sider førte dengang til en uddannelse som antropolog. Nu er den så blevet til en roman.

Bogen, der udspiller sig i Thorsminde, er et møde mellem fiktion og virkelighed, nutid og fortid og ikke mindst mellem det gode og det onde i os selv. Og så er det også en rejse hjem til forfatterens eget fædrene Vestjylland og de historier, der bliver – og ikke bliver – fortalt der.

”Min erfaring er, at folk ikke gider tale om ondskab hen over middagsbordet. Ikke den virkelige ondskab i hvert fald. Den, du genkender som et potentiale i dig selv,” siger K.T. Bang om bevæggrunden for at skrive bogen. Nogle ting er slet og ret nødt til at blive serveret på en anden måde, mener hun. Som en stille refleksion.
”Fiktion er jo genial på den måde, at den tillader os at krydre lidt på sandheden, så den glider nemmere ned med kaffen.”

I ”Jernkysset” er fortællingen smagt til med ægte vestjyske delikatesser som en god portion vind, et drys familiedrama og et historisk skibsforlis.


Bogen udkommer d. 10. oktober på Brændpunkt. For yderligere information, interesse i anmeldereksemplar eller forfatterinterview kan forlag og forfatter kontaktes på:

Forlaget Brændpunkt K.T. Bang
Mail: forlaget.braendpunkt@gmail.com Mail: kt@ktbang.dk
Telefon: 61 31 98 54 Telefon: 31 23 00 29


Med venlig hilsen

Forlaget Brændpunkt
www.brændpunkt.dk
Kontaktperson:
Jørgen Gylling
Telefon:61319854
 
Afsender:
Forlaget Brændpunkt
Ibsensvej 22
5000 Odense C
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166