Pressemeddelelser
Publiceret den: 20-08-2024
Den 2. september 2024 udkommer digtsamlingen 'Dreng' på Alias Forlag. Det er Jan Sverkers bogdebut.
Digtene tager udgangspunkt i det at være dreng i en familie i en mindre dansk by i 1970’erne. Det er summen af forfatterens følelser, oplevelser og erfaringer fra opvæksten.

Emnerne er relatérbare for alle, der selv har været dreng på et tidspunkt i de sidste 100 år, og er vokset op under trygge vilkår. Der er samtidig noget universalt over digtenes udtryk, med den voksnes retrospektive erkendelse iblandet drengens uskyldige (og knap så uskyldige) uartigheder og også sødmen, som er det store barns. De fleste beskrivelser er knyttet til det at være dreng, mens andre er genkendelige for tidligere børn uanset køn, evner og sociale privilegier.

Mange lignende digtsamlinger er et opgør med opvæksten eller ophavet. Det er denne ikke. Den er en samling erindringer fra en god og tryg barndom omkring (u)skyld, nærhed, håb, tab og hvor man kan fornemme hvordan de unge oplevelser sidder i os resten af livet.

Samlingens første digt er indsat her som smagsprøve:

"En dreng holder sin fortid i hånden
Blank rygsæk
Blanke sko
Solen fanger en mor
Der hellere vil være en anden mor
Hende med det pæne hår
Rektor gi’r hånd
Far gi’r et dask på skulderen
Skolegården runger af desperation
Vi løber ind i lugten af gammel ost
Og makrel
Vinduet vil ikke åbne
Døren knirker
Pigen vil ikke være ven
Så ringer det ud"

Bogen henvender sig generelt til dem, der holder af digte. Tonen og indholdet gør digtene lette at indtage, også for ikke-inkarnerede poesilæsere. Digtsamlingen Dreng vil formentlig appellere til mange, der kan huske selv at have været barn engang og er vokset op i Danmark. Desuden henvender bogen sig til læsere, der værdsætter illustreret litteratur.

Jan Sverker har arbejdet det meste af sit voksne liv i reklamebranchen. Tidligere som Art Director, nu som tekstforfatter. Som kontrast til reklamearbejdets bundne opgaver og kompromiser tegner og skriver Jan for sig selv, og han har selv illustreret denne sin første bogudgivelse.

Digtsamlingen 'Dreng', ISBN 978-87-94001-46-5, udkommer 2. september 2024 på Alias Forlag. Bogen kan købes hos boghandlere og på Alias Forlags hjemmeside, aliasr.dk. Illustreret udgave, 122 sider, 15 illustrationer, kartonomslag med flapper, salgspris 175 kr.

Alias Forlag er specialiseret i illustrerede bogudgivelser. Dels klassikere, dels romaner, noveller, digte og essays af nye danske forfattere. Denne nye udgivelse, digtsamlingen 'Dreng', indeholder 15 tuschtegninger udført af forfatteren. Eksempler på disse er vedhæftet.
Kontaktperson:
Rikke Aarøe Carlsen
Telefon:53666150
 
Afsender:
Alias Forlag
Amager Strandvej 110B
2300 København S
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166