Pressemeddelelser
Publiceret den: 28-06-2024
For 50. gang begiver ca. 145 vandrere sig ud på de 300 kilometer ad den gamle Hærvej. På 7 dage tilbagelægger de turen fra Slesvig til Viborg. Starten går søndag den 7. juli kl. 7 fra A. P Møller skolen i Slesvig.

Der er også en del vandrere, der går den lidt kortere variant af vores Hærvejsvandring. Dén distance er på 200 km.
Undervejs overnatter vandrerne i Kruså, Skodborg, Ny Nørup, Nr. Snede og Thorning, inden de lørdag den 13. juli kl. 12.30 har fælles indmarch fra Søndre Skole i Viborg til målet på Borgvold i Viborg. Her vil vandrerne modtage deres medaljer og kæder.

Hærvejsvandringen er arrangeret af vandreforeningen Fodslaw, der første gang stod for den 300 kilometer lange tur i 1973. I to år var Vandringen aflyst på grund af Corona.
På turen gennem Jylland går vandrerne dagligt mellem 44 og 48 kilometer, mens den sidste dag er på 26 kilometer. Undervejs kan de dagligt besøge fire rastepladser og opleve naturen på Hærvejen.

I alt sørger 35 frivillige for, at vandrerne kommer godt igennem turen. De sørger for, at der er mad og drikke på rastepladser, at deres bagage køres fra overnatningssted til overnatningssted, og så sørger de frivillige i saniteten også for at hjælpe med vabler og andre skavanker, der måtte opstå, når man skal gå de mange kilometer hver eneste dag.
Der er også frivillige, der står for ruteopsætning, og rutenedtagning – ligesom der er frivillige, der sørger for kontrolklip på ruten. Andre frivillige sørger for udlevering af startkort, rutekort mm.

Udover de mange danske vandrere er der også deltagere fra USA, Belgien, Tyskland, Italien, Israel, Luxembourg, Holland, Tjekkoslovakiet, Litauen, England, Frankrig, Østrig og Norge.

I er meget velkomne til at komme og besøge os. Vi kan også være behjælpelige med at finde lokale vandrere.

På https://fodslaw.dk/medlem-af-fodslaw/haervejsvandring/ findes oplysninger og rutebeskrivelser for de enkelte dage: Herunder er nævnt strækningen for de enkelte dage:
Søndag: Slesvig - Kruså
Mandag: Kruså – Hovslund
Tirsdag: Hovslund – Skodborg
Onsdag: Skodborg – Ny Nørup
Torsdag Ny Nørup – Nr. Snede
Fredag: Nr. Snede – Thorning
Lørdag: Thorning - Viborg

Steen Rasmussen har tidligere gennemført vandringen 26 gange og er nu vandringsleder.
Kontaktperson:
Steen Rasmussen (vandringsleder)
Telefon:40563072
 
Afsender:
Vandreforeningen Fodslaw
Hovedgaden 3D
8831 Løgstrup
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166