Pressemeddelelser
Publiceret den: 20-05-2024
Debatten om forsvarspolitik, krig og oprustning fylder meget i både danske og europæiske lande her uger før Europaparlamentsvalget. Mens nogle lande fokuserer på jobsikkerhed, migration og økonomi, er det tydeligt, at nationale problemstillinger dominerer debatten. Hvordan kan vi hæve disse diskussioner til et europæisk niveau uden at skabe splid? Det har kunstprojektet "Augmented Reality Tales of War and Peace" (ARTWP) forsøgt at tackle.

Et tværnationalt kunstprojekt
ARTWP samler kunstnere fra Danmark, Ukraine, Italien og Frankrig for at skabe digitale kunstværker om krig og fred ved brug af Augmented Reality (AR). Projektet blev til, da danske og ukrainske partnere mødtes i Danmark under starten af invasionen i Ukraine. Chokerede og lammede følte de behovet for at respondere kreativt og kunstnerisk.

Kunst som refleksionsredskab
I en tid præget af cyberkrig, deep fake og propaganda, er det essentielt at udvikle evnen til at reflektere og tage stilling til den information, vi præsenteres for. Kunst kan åbne op for dybere lag af vores virkelighed og være en vej til refleksion. Ved at bruge Augmented Reality i byrum skaber ARTWP digitale fortællinger, der udforsker krig og fred og samtidig afslører, hvordan vores verden er gennemsyret af manipulation.

Forskellige perspektiver forenet
Hver nation har sin egen fortolkning af historiske begivenheder, formet af kulturelle, politiske og sociale kontekster. Dette har været en udfordring i projektet, men også en styrke. Vores ukrainske partner, Nelly Klos udtalte: "Dette handler kun om krig for mig, jeg kan ikke tale om fred, fordi jeg ikke længere kan huske den følelse", da hun fandt på en mere cirkulær måde at tale om krig på. Det udviklede sig til en metode ARTWP har brugt for at rumme forskellene og skabe et projekt, der fremmer dialog, nærvær og langsomhed, hvor vi kan se og høre hinandens perspektiver.

Forpremiere og talks.
Fredag den 24. maj fra kl. 10-18 kan 5 af de 20 kunstværker opleves i en forpremiere ved Byens Hus i Roskilde. Arrangementet inkluderer også fire talks, der belyser projektets mange lærerige faser. Publikum vil gennem værkerne blive konfronteret med følelser og oplevelser, der lægger sig ovenpå den fysiske virkelighed. Alle værker bliver afsløret midt i juni, hvor vi planlægger en fernisering i Roskilde, men vi håber at mange kommer forbi til en smagsprøve på fredag, hvor publikum også kan dykke dybere ned i emnerne “hvordan taler vi om krig” og “Artivisme i byrummet”.

For mere information
Besøg www.augmentedrealitytales.eu eller kontakt Louise Lennon.

ARTWP har i øjeblikket samlet 20 kunstnere fra Ukraine, Italien, Frankrig og Danmark i Roskilde, skulle I være interesseret i at høre mere om vores erfaringer, så er I velkomne til at tage fat i os eller møde os til vores event på fredag.

Med fredelige hilsner
Peter Campbell Bensted, Projektleder


Mediekontakt:
Louise Lennon
Telefon: +45 5180 1373
E-mail: louise@lennon.dk
Kulturforeningen WoWiWo (WorldWideWords)
Stændertorvet 1, 4000 Roskilde

Augmented Reality Tales of War and Peace (ARTWP) er et samarbejdsprojekt, der samler kunstnere fra forskellige discipliner og kulturelle baggrunde. Projektet er et fælles initiativ mellem Kulturforeningen WoWiWo fra Roskilde (DK), Det Kommunale Bibliotek i Lviv (UA), “Associazone Oltrezona” fra Cosenza (IT) og "Les Fous de Bassan!" fra Beaugency (FR). ARTWP er finansieret af Creative Europe, Statens Kunstfond, New Democracy Fund, Region Centre Val de Loire/Ministère de la culture, Regional Direction of museums for Calabria, Italian ministry of culture, Roskilde Kommune og European Union, Goethe Institut.
Kontaktperson:
louise lennon
Telefon:51801373
 
Afsender:
Augmented Reality Tales of War and Peace (ARTWP)
Stændertorvet 1
4000 Roskilde
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166