Pressemeddelelser
Publiceret den: 25-04-2024
I starten af januar begyndte de første indstillinger at tikke ind til årets hyldest af de inspirerende og dygtige ildsjæle i de danske SMV’er. Efter talrige og grundige interviews med de mere end 100 kandidater er feltet nu indsnævret til tre finalister i hver af de tre kategorier: ‘Direktør’, ‘ESG Frontrunner’ og ‘Bestyrelse’.

SMS-afstemningen er åben, og vinderne kåres til et storslået awardshow på Comwell i Kolding 16. Maj.

De små og mellemstore virksomheder er rygraden i dansk økonomi, og derfor er de ganske essentielle for tilstanden og sundheden i det danske samfund, blandt andet i forhold til beskæftigelse, innovation og eksport. Men de får alt for lidt anerkendelse og opmærksomhed for deres store betydning og vigtige arbejde, der sikrer, at hjulene kører rundt. Derfor er Årets SMV sat i verden. Men vi vurderer kandidaterne på andet end omsætning og bundlinje – vi ser på personerne bag virksomhederne og hvad, der gør dem så inspirerende.

Baseret på de mange interviews, som vi og repræsentanter fra vores Premium Partnere (Asnet, Jyske Bank, Dansk Ejerkapital, DAHL Advokatpartnerselskab og KPMG Denmark) har lavet, har den professionelle jury indskrænket feltet af kandidater til 9 finalister.

Afstemningen foregår via SMS, og det koster almindelig SMS-takst. Man kan kun stemme én gang pr. finalist, og sidste chance for at stemme på den finalist, man synes fortjener at vinde titlen og trofæet som Årets SMV 2024, er 8. maj. Vil man gerne lære finalsiterne lidt bedre at kende, har vi i samarbejde med Jyske Bank produceret præsentationsvideoer af hver finalist. Dem kan man se på www.aaretssmv.dk/finalister

Finalisterne i kategorien “Årets SMV – Bestyrelse"
I kategorien finder vi et alsidigt felt af finalister, der alle udmærker sig på hver sin måde som bestyrelsesformand.

Trine Brinch Sørensen, bestyrelsesformand i Dan-Element A/S:
Det siger juryen om Trine: “Trine er kompetent og struktureret, og hun hjælper andre ejerledede virksomheder med at professionalisere deres bestyrelser. I løbet af to år har hun haft fokus på at løfte virksomheden uden at blinke af de udfordringer, som familieejerskab kan medføre. Hun viser en meget fin forretningsforståelse og forståelse for rollefordelingen i en virksomhed. I Dan-Element har hun på meget kort tid indført årshjul, fokus på kompetencer og risk-management. Hun har kigget kritisk på organisationen og fået bygget en ledergruppe op, der er stærk og fungerer. Dan-Element er i en branche, der er udfordret, og hvor arbejdet med forskellige bæredygtige initiativer bliver license to operate. Det har hun også fokus på.”
Stem på Trine ved at sende en SMS med teksten BESTYRELSE 1 til 1245.

Lone Sejersen, bestyrelsesformand i ASON A/S
Derfor er Lone valgt som finalist af juryen: “Lone har stærke bestyrelseskompetencer og erfaringer, og hun er gået til ASON-bestyrelsesarbejdet med en professionel tilgang. Hun har fundet gode tilgange i at sætte en fælles retning. På kort tid har hun fået sat et markant aftryk og indtryk. Hun har sat gang i ESG-rapportering og har fået ansat en bæredygtighedskonsulent, som er vigtigt i en branche, der er udfordret af en række nye lovgivninger på områderne i og omkring bæredygtighed. Lone udfordrer status quo, går forrest og frem for at holde fast i en “Det plejer vi”-tilgang, tager hun gerne nye og effektive værktøjer i brug, når det giver mening.”
Du kan stemme på Lone ved at sende en SMS med teksten “BESTYRELSE 2” til 1245.

Claus Juul, bestyrelsesformand i Norna Playgrounds A/S
Det siger juryen om Claus: “Claus er meget kompetent både fagligt og som formand, samtidig med at han er støttende og engageret. Han har faciliteret overgangen fra en 100 % ejerledet bestyrelse til en professionel bestyrelse, hvor han har forenet fagfolk med kompetencer og kandidatgrader. Dermed er virksomheden blevet tilført kompetencer, metodikker og værktøjer, der normalt hører til i langt større virksomheder. Derudover har han fokus på forskellige ansvarlighedstiltag – både en modulær opbygning og emballage med mindre CO2-aftryk. Claus har også fokus på medarbejderne – blandt andet er der to personer ansat i skånejobs.”
Giv Claus din stemme ved at sende en SMS med teksten BESTYRELSE 3 til 1245.

Finalisterne i kategorien “Årets SMV – ESG Frontrunner”
ESG bliver kun vigtigere at forholde sig til som virksomhed, og derfor kårer vi til Årets SMV en ildsjæl, der går forrest og på inspirerende facon viser andre, hvordan man kan arbejde med ESG, så det skaber værdi og mening for hele virksomheden.

Kasper Larsen, COO i KLS Pureprint A/S
Det siger juryen om Kasper: “Kasper har i mange år været pioner og en meget ambitiøs ildsjæl på bæredygtighedstiltag langt før, det blev alment. Fokus er måske smalt, men til gengæld er det meget dybt på produkter, hvor KLS er second-to-none i industrien. Det er understreget i KLS’ vision: ‘KLS bidrager til en bedre fremtid for mennesker og natur. Virksomheden har en ambition om at være verdens mest bæredygtige trykkeri.’ Og det er i en branche, der også er særdeles udfordret på flere strukturelle planer. Kasper har bl.a. været med til at sørge for Cradle-to-Cradle Guld-certificering og Svanecertificering, arbejdet struktureret og strategisk med FNs Verdensmål og skabt partnerskaber – bl.a. med Danmarkss Naturfredningsforening.”
Stem på Kasper ved at sende en SMS med teksten ESG 1 til 1245

Mogens Brusgaard, CEO i Wexøe A/S
Det siger juryen om Mogens: “Mogens har stærkt fokus på S’et i ESG, og det er i særdeleshed gennem uddannelse, der skal ruste til grøn omstilling. Alle i og omkring virksomheden er kommet på uddannelse i ansvarlighed og bæredygtighed. Det sker én gang om året i en uge, hvor outputtet bagefter afspejles i strategien og i forskellige konkrete indsatser. Mogens og bestyrelsesformanden har desuden været på et omfattende leadership-kursus i bæredygtighed. Det vidner om en solid forståelse for, at omstillingen skal ske med en god basis i viden og dialog for at finde de nye løsninger.”
Du kan stemme på Mogens ved at sende en SMS med teksten ESG 2 til 1245.

Claus Stoustrup, ejer af Decoplant A/S
Det siger juryen om Claus: “Claus arbejder med bæredygtighed som et stærkt omdrejningspunkt i en industri, der er udfordret på flere aspekter af bæredygtighed – herunder branchens konsekvenser i forhold til forurening og klimaforandringer. Han har indført ‘genbrugs-planter’ – en slags leasingmodel – på planterne, og han har en plantehub, hvor han passer aflagte planter, som han sælger igen. Han har også fokus på ‘væredygtighed’ for udsatte borgere – blandt andet i storcentre, og det skaber en forbindelse mellem mennesker og natur, som er en vigtig pointe i grøn omstilling.”
Giv Claus din stemme ved at sende en SMS med teksten ESG 3 til 1245.

Finalisterne i kategorien “Årets SMV - Direktør”
En virksomhed er kun så stærk, som det svageste led. Men en direktør er en vigtig brik i enhver virksomhed, og der skal være nogen til at smede den famøse kæde sammen. Derfor hylder vi dem, der på inspirerende vis skaber en sund kultur og en sund og god arbejdsplads med stærke resultater.

Rasmus Borup, direktør i Stock Group A/S
Det siger juryen om Rasmus: “Rasmus viser en ung, entreprenant tilgang med fokus på at drive virksomheden gennem stærke indsigter og data. Han har en sund work/life balance som en essentiel præmis af at drive og vækste virksomheden. Han er selv en meget stærk kulturbærer, og hans drive og evne til at skabe resultater er flotte: Rasmus en rigtig iværksætter, der har skabt en succesfuld virksomhed, og som mange vil blive inspireret af.”
Stem på Rasmus ved at sende en SMS med teksten DIREKTØR 1 til 1245.

Kristoffer Haapanen & Andreas Christian von der Heide, direktører i Les Deux
Det siger juryen om Kristoffer og Andreas Christian: “Andreas Christian og Kristoffer er en spændende og velspillende duo. De har selv skabt virksomheden fra grunden, og de er kulturbærere før som nu, hvor de holder fast i ejerlederånden. De har været igennem en flot rejse fra 2011, hvor de bl.a. har vækstet og solgt fra til kapitalfond. Det er en imponerende vækst og indtjening i et konkurrencepræget marked, hvor de har formået at brande og positionere sig stærkt. De har et flot fokus på medarbejdere og er velorganiserede. De har også en stærk social profil.”
Du kan stemme på Kristoffer og Andreas Christian ved at sende en SMS med teksten DIREKTØR 2 til 1245.

Gustaf Høskuldsson, direktør i Pascal A/S
Det siger juryen om Gustaf: “Gustaf har været dybt involveret i at udvikle strategien, og han har været med på Pascals vilde vækstrejse de sidste tre år. Omsætning og resultatudvikling er imponerende. Han er en professionel leder, som har hele værktøjskassen i orden. Virksomheden er mangeårig Gazellevinder og Great Place to Work-certificeret i 2022, hvilket også vidner om høj medarbejdertilfredshed. Gustaf har et meget klart fokus på forventningsafstemning og definition af roller samt indbyrdes afhængighed omkring fælles mål. Commitment har han sikret gennem inddragelse af organisationen, og han har succesfuldt tilpasset organiseringen til at understøtte dette løbende.”
Giv Gustaf din stemme ved at sende en SMS med teksten DIREKTØR 3 til 1245.


Årets SMV 2024

Indstilling af kandidater: 9. januar-10. februar
Interviews med kandidater: 15. januar-6. marts
Finalisterne udvælges: 11. marts-19. marts
Afstemningen åbner: 24. april-8. Maj
Awardshow: 16. Maj

Partnere
Premium Partnere: Asnet, Jyske Bank, DAHL, Dansk Ejerkapital og KPMG Danmark
Guld Partnere: EIFO, EcoOnline, Retur, Kollab, Dealmaster og Valified
Sølv Partnere: Itch Marketing, SIGNAfilm, Betterboard, MakeMyStrategy og SAM International

www.aaretssmv.dk
Kontaktperson:
Henrik Nielsen
Telefon:40858933
 
Afsender:
Årets SMV ApS
Vejlsøvej 51
8600 Silkeborg
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166