Pressemeddelelser
Publiceret den: 27-02-2023
DANISH CAMPING AWARD
Her er vinderne af Danish Camping Award 2023

Traditionen tro var der prisregn over Herning i forbindelse med Ferie for Alle i Messecenter Herning.

Som altid stod priserne nærmest i kø ved den store prisuddeling. Der skulle i alt uddeles 12 priser.

Vinderen af såvel Årets par-campingvogn som Årets familiecampingvogn blev fundet på baggrund af, at en ekspertjury fra DCU har kørt land og rige rundt og besøgt en lang række danske forhandlere for at se og bedømme alle de nominerede kandidater.

Ligeledes var er spænding om vinderne i kategorierne Årets van og Årets autocamper under 3.500 kg., hvor det også var ekspertjuryen fra DCU, der havde stemt på de nominerede vogne.

For både autocampere, vans og campingvogne gjaldt det, at juryen blandt andet havde vurderet kvalitet og innovation, samt om man som køber får værdi for pengene.

Vinderen i campingpladskategorierne – både de danske og den udenlandske - er fundet ved, at læserne af Camping Outdoor Danmarks nyhedsbrev, Dansk Camping Unions nyhedsbrev, medlemsmagasinet Camping-Fritid og begges Facebookside har nomineret deres bud på den campingplads, som de oplever giver den bedste service til prisen. Herefter stemmer en fagjury fra DCU og Camping Outdoor Danmark.

Den udenlandske fagjury består af udenlandske campingpladseksperter.

Flere specialpriser
Der blev også uddelt en pris til Årets campingtrækker, der var to innovationspriser og endelig blev Campingprisen 2023 givet til en person, der har gjort eller gør en ekstraordinær indsats for camping i Danmark.
Vinderne af de 12 priser, der blev offentliggjort fredag den 24. februar 2023 kl. 20, er oplistet nedenfor:


Årets familiecampingvogn
Fendt Apero 560 SKM
Begrundelse:
– Apero er en ny serie fra Fendt, der med sine friske farver og lyse stil især sigter på det yngre, kvalitetsbevidste publikum. Det ses tydeligt i Apero 560 SKM, der er elegant i sit interiør, og som med sine 2,5 meter i bredden og 5-6 sovepladser har god plads til både dine, mine og vores børn. Et stort køkken og et badeværelse med separat brusekabine bidrager til indtrykket af en vogn, hvor campinglivet for alvor kan leves.

Årets campingvogn til par
Hobby Maxia 585 UL
Begrundelse:
– Maxia er den nye topmodel fra Hobby, der rammer en fin balance mellem funktionalitet og et elegant skandinavisk design. Den 2,5 meter brede enkeltsengsvogn har et højt niveau af standardudstyr – f.eks. vinterventilation ved skabe, seng og siddegruppe, isolerede hjulkasser, integrerede forteltslister og kugletryksmåler integreret i næsehjulet. Og så lægger den meget store og luksuriøse rundsiddegruppe op til masser af campinghygge.

Årets autocamper
Knaus Van TI PLUS - VW 650 MEG Platinum Selection
Begrundelse:
– Den delintegrerede autocamper fra Knaus kører på VW Crafter med automatgear og har en størrelse, der gør den let og behagelig at komme omkring med. Vognen har både bakkamera, navigationsanlæg og masser af sikkerhedsudstyr, som i kombination med god ståhøjde, et dejligt lysindfald, et godt badeværelse og et veludstyret køkken – alt sammen til en skarp pris – gør denne Knaus-vogn til en fortjent vinder af klassen.

Årets van
Dethleffs Globetrail CVD 640PE
Begrundelse:
Der er stor fremgang for vans i Danmark, og når man ser Dethleffs Globetrail, forstår man godt hvorfor. For med 165 hk og 2,2 liter motor er der masser af motorkraft, og da vognen samtidig er fuld af funktionelle løsninger som rigelig køkkenbordsplads, behagelige senge og god siddekomfort i sæder og siddegruppe kombineret med et godt lysindfald og glimrende opbevaringsplads – ja, så har man opskriften på en vinder.

Årets danske familiecampingplads
Ribe Camping
Begrundelse:
– Føl dig hjemme, når du er ude, skriver Ribe Camping på sin hjemmeside, og det er der rigtig mange gæster, der gør på campingpladsen tæt på domkirkebyen Ribe, hvor de tre nøgleord er service, service og service. Ribe Camping blev også kåret til årets campingplads i 2020, og nu gør de det så igen i kategorien familie. Stort til lykke til Ribe Camping.

Årets danske aktiv ferie-/outdoor-campingplads
Camp Møns Klint
Begrundelse:
– Det kan være svært at være sin egen, men Camp Møns Klint er aldrig bange for at gå sine egne veje, så når andre f.eks. tænder lyset, dæmper Camp Møns Klint lysstyrken, så gæsterne kan opleve Møns enestående stjernehimmel. Pladsen ligger i et kuperet terræn fra istiden, og også det udnyttes ved at give gæsterne vilde, naturlige oplevelser – og derfor vinder Camp Møns Klint titlen som Danmarks bedste outdoor-plads.

Årets danske bynære campingplads
CampOne Holbæk Fjord
Begrundelse:
– CampOne Holbæk Fjord er en veldrevet og dejlig campingplads, som ligger med udsigt over Holbæk Fjord, så her er gæsterne helt tæt på naturen og samtidig tæt på så meget andet. For du kan gå ned til Holbæk Marina på under 10 minutter, der er cirka tre kilometer ind til centrum af Holbæk, og så ligger golfklubben kun lidt mere end et veludført drive-slag væk fra pladsen, der har det bedste fra flere verdener, og som derfor er en fortjent vinder af Danish Camping Award bynær.

Årets udenlandske campingplads
Zaton Holiday Resort, Kroatien

SPECIALPRISER

Årets Campingtrækker
Volvo XC60 T6 Recharge
Begrundelse:
– Volvo XC60 T6 Recharge er på flere måder en fremragende SUV. Den solide og komfortable bil er en af de mest velfungerende PHEV-modeller, og den har stort kraftoverskud, så campingvognen aldrig sætter den på prøve. XC60 har fremragende egenskaber som campingtrækker, og på trods af høje priser, giver den god værdi for pengene. Derfor er XC60 Årets Campingtrækker 2023.

Innovationsprisen campingplads
Henne Strand Camping og Resort
Begrundelse:
Vinderen af årets Innovationspris er på alle måder en campingplads, som vi alle sammen kender. En campingplads, hvis ejer har udviklet pladsen i alle de år, som den har været i familiens eje. I aften går prisen for den meget svære opgave at udvikle en mindre campingplads til en kæmpe succes og det er netop, hvad vores vindere har gjort med flid, ihærdighed, vedholdenhed, men også med de helt rigtige ideer ift. til at gøre camping til en moderne ferieform, hvor kun det bedste er godt nok. Glamping og luksus går hånd i hånd med helt traditionel hyggelig camping, hvor der er plads til alle. Det er virkelig godt gået og det vil vi gerne anerkende.

Innovationsprisen campingvogn/autocamper
Knaus Azur 500 FU
Begrundelse:
Vinderen af årets Innovationspris er på alle måder blevet nytænkt med en helt ny konstruktion, som aldrig før er set. Konstruktionen er helt anderledes skruet sammen end vi kender fra normale campingvogne, men opbygningen bliver fremtiden. For det første bruges der materialer, så vognen vejer mindre og dermed kan trækkes af flere grønne biler. Der er ikke det, der ligner træ i den, så den kan heller ikke tage fugt til sig – et problem mange campingvogn kæmper med – især i vores klima. Campingvognen samles i hele stykker, hvilket giver større og mere stabil kørsel. Og så er der tænkt nyt ift. indretning uden at der mangler udstyr og komfort.

Campingprisen
Grev Michael Ahlefeldt fra Egeskov Slot
Begrundelse:
For at bygge Europas første Camping Outdoor Museum i tæt samarbejde med Dansk Camping Union.


Yderligere information om Danish Camping Award

Kontakt DCUs landsformand Anne-Vibeke Isaksen på telefon 40 30 06 04 eller kommunikationsmedarbejder Lars Milbæk på 40 42 19 65 / lm@dcu.dk.
Kontaktperson:
Lars Milbæk
Telefon:40421965
 
Afsender:
Dansk Camping Union
Korsdalsvej 134
2605 Brøndby
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166