Pressemeddelelser
Publiceret den: 07-10-2022
Har du lagt mærke til, at de danske motorvejsskilte er grønne, mens de i størstedelen af Europa er blå? Eller at vi i Danmark tænder lyset ved at slå vippekontakten ned, hvor man i mange andre lande slår kontakten op? Og at vi på dansk siger tallene bagfra, mens man på de fleste sprog siger dem forfra, som når englændere og svenskere siger fifty-four og femtiofyra.

I et halvt århundrede har Morten Schøler arbejdet og boet i mange lande, som han har sammenlignet med Danmark. De mange iagttagelser fortæller han om i bogen, der er fuld af overraskelser om blandt andet geografi, historie, sprog, grundlove, forvaltning, økonomi, uddannelse, arbejde, omgangsform, ulandshjælp, mad, sundhed, trafik, musik, nationalsange, sport og religion.

Danmark og Verden balancerer mellem lovprisning og konstruktiv kritik af Danmark og er fortalt med både overbevisende eksempler og kærlig humor. Undervejs opdager man, at meget kan siges og gøres bedre og mere logisk, end vi er vant til i Danmark.

Bogen er rigt illustreret af Niels Roland, der i 20 år har tegnet i Weekendavisen og har udgivet en række bøger i eget navn.

Morten Schøler er civilingeniør og økonom. Han er medudgiver af flere bøger i FN og har selv udgivet den prisbelønnede Coffee and Wine – Two Worlds Compared.

Danmark og Verden. Finurlige forskelle.
Morten Schøler.
Trykværket. 256 sider. 295 kr. Ekspedition: Dafolo via Bogportalen. P-rabat på 35%. Udkommer 13. oktober 2022.
Kontaktperson:
Stig Petersen
Telefon:53545740
 
Afsender:
Trykværket
Hyrdevænget 7
8310 Tranbjerg J
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166