Pressemeddelelser
Publiceret den: 22-06-2022
Livet med Parkinsons sygdom har med denne samling digte fået et liv, der handler om at leve med nye udfordringer, tage dem til sig og finde ny glæde. Lasse Rydberg, der har Parkinson, ser på sygdommen og livet med humor. Sygdommen blev en vending i hans liv, hvor han, da han ikke mere kunne læse sin gnidrede håndskrift, blev nødt til at kassere kuglepennen og skrive på computeren. Han oplevede, at hans veltalenhed og velformulering tabte pusten. Han opdagede også, at når han skrev på computeren, så kom der ord og tekster ud af fingrene, han ikke syntes at have dikteret. Den sproglige verden, der var ved at forlade ham i talen, voksede i stedet i skriveprocessen. Det er livsbekræftende poesi.

Rene la Cour Sell, Landsformand Parkinsonforeningen skriver i forord til digtsamlingen: ”I den nye digtsamling er der igen en finurlig og utvungen leg med ordene og smil der afløses af eftertænksomhed. Alle digtene handler om Parkinson og det, det gør ved livet. Det lille bliver til det store og det store bliver til det lille. Sådan er det i den virkelige verden med Parkinson. Lasse Rydbergs digte giver en sjælden indsigt i det der rammer: Finurligt, hårdt og ubønhørligt. Og digtningen viser, at selvom man ikke kan skrive så hustruen kan læse håndskriften, så er Lasse der. Når ordene kommer ud som digte, efterlades man med respekt og ømhed for denne store skarpt tænkende mand”.

Lasse Rydberg debuterede som digter i 2019 med digtsamlingen BARNEVOGNSCAFEEN og andre digte om alderdom. Allerede i 2020 udkom den næste digtsamling ER DET LIDT FORBUDT AT DØ der er skrevet under Coronapandemien. Erindringsdigtene HIMMELEN UNDER BRØNSHØJ - Brønshøjdigte, udkom i februar 2022. Digtsamlingen TABTE MÆLET – ER DER MERE AT SIGE om livet med Parkinson blev skrevet på to måneder i slutningen af 2021.

Lasse Rydberg
TABTGE MÆLET – ER DER MERE AT SIGE
Eget forlag
I kommission hos Forlaget Underskoven
75 sider
ISBN: 9788794349024
Vejledende pris: 169,95 kr.
Udkommer d. 29/6 2022
Kontaktperson:
Tom Ahlberg
Telefon:33150515
 
Afsender:
Forlaget Underskoven
Store Kirkestræde 1
1073 København K
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166