Pressemeddelelser
Publiceret den: 16-06-2022
En voksende gruppe danskere lever i periferien af samfundet. De skjuler sig i deres hjem, i sommerhuse langt ude på landet, i campingvogne i skove og nogle flygter endda til udlandet. De har ikke længere de samme rettigheder og muligheder, som resten af den danske befolkning har.

• De kan ikke tage til koncerter og biografture
• De kan ikke finde en plads på arbejdsmarkedet
• De kan ikke deltage i familiearrangementer
• De kan ikke benytte tog eller fly
• De kan ikke opholde sig på sygehuse

Hvad er årsagen? Strålingsniveauet fra menneskeskabte kilder fra trådløse teknologier som mobiltelefoner og trådløst internet er steget stejlt i menneskers boliger, på skoler og arbejdspladser og offentlige steder i de sidste 20-30 år.

Det kan med al rimelighed antages - og med voksende videnskabelig evidens som støtte, at elektromagnetisk stråling fra trådløs teknologi, elkabler og elektriske apparater er årsag til helbredsmæssige problemer i en voksende del af befolkningen. Oplever man en sammenhæng mellem elektromagnetisk stråling og plagsomme symptomer, kaldes det for EHS (elektrohypersensitiv).

Typiske symptomer på EHS er hovedpine, søvnløshed, udslæt, allergier, hjertebanken, maveproblemer, smerter i ørerne, stress, træthed og meget mere. Læs venligst ”Elektromagnetisk hypersensitivitet i Danmark – Et udfordrende handikap” udarbejdet af EHS-Foreningen, som siden 1992 har været den danske patient- og handicaporganisation for EHS-ramte.

”Usynlige” danskere med EHS lever ofte med ringe sociale og sundhedsmæssige vilkår og har meget svært ved at kæmpe for et bedre og værdigt liv. Det mener vi, kan krænke deres lovbundne rettigheder, da EHS som miljøbetinget lidelse ikke er særlig kendt eller anerkendt i det danske samfund. De sværest ramte med EHS kan ikke råbe op og fortælle om sig selv, for de kan ikke anvende mobiltelefon og computer, og de kan ikke færdes i offentlige rum på normal vis.

Flere steder i landet vil der på Den Internationale EHS-Dag 16. juni blive stillet gule stole op i det offentlige rum. På stolen vil der være et portræt af ”De Usynlige” samt en beretning om deres liv i skyggen af det danske samfund.
EHS er et fænomen i hele den elektrificerede verden. Undersøgelser viser, at op til flere procenter af befolkningen har oplevet sammenhænge mellem elektromagnetisk stråling og helbredssymptomer.
Siden 2018 har EHS-organisationer i mange lande hvert år markeret Den Internationale EHS-Dag 16. juni.

Med venlig hilsen
David Wedege
Formand for EHS-Foreningen
www.ehsf.dk
tlf. nr. 36 98 76 24
Mail: kontakt@ehsf.dk
Kontaktperson:
David Wedege
Telefon:36 98 76 24
 
Afsender:
EHS Foreningen
Fåborgvej 75 A
5762 Vester Skerninge
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166