Pressemeddelelser
Publiceret den: 18-05-2022
Efter to års aflysninger pga. Covid19 er Prison Ink Tattoo Festival tilbage i Fængslet i Horsens for sjette gang. 250 tatovører fra hele verden deltager i nye rammer i Fængslet i Kristi Himmelfartsferien fra d. 26. – 28. maj.

Tatoveringer i højeste klasse og i alle stilarter, professionel street art og graffiti, motorcykler og amerikanerbiler og det helt nye tiltag Burning Ink, hvor et kunstværk opbygges for på sidstedagen at antændes og markere slutningen på årets tattoo festival. Det er er hvad der foregår, når den verdenskendte tattoofestival Prison Ink løber af stablen i Kr. Himmelfartsferien. Tatovørerne kommer fra mere end 20 lande og nogle af de bedste deltager og kommer kun til Danmark i de tre dage hvor Prison Ink afholdes. En unik mulighed for at blive tatoveret af de bedste tatovører, der sidder parate til at tatovere alle interesserede. Der kan bookes tid på forhånd til en tatovering eller på stedet under festivalen.

Få lavet din drømmetattoo
Prison Ink har etableret sig som en af de mest prestigefyldte og vigtigste internationale tattoo conventions i verden. Siden 2015 har ordet om den særlige tatoveringsfestival i fængslets helt specielle rammer spredt sig til alle i branchen i hele verden og Prison Ink er i dag Skandinaviens største tattoo festival målt på antal deltagende tatovører. Der vil være 14 tattookonkurrencer i løbet af de tre dage, hvor de bedste tatoveringer kåres. Det hele bliver styret fra scenen af den helt nye vært og Pin-up model Kristine Kold. I år åbner Prison Ink i helt nye rammer, hvor den nybyggede Vestsalen inddrages og bliver fyldt med messestande og tatovører, ligesom den store hal Magasinet, også stadig er en del af eventen.
Der vil i år også være et område med vikinge tattoos, hvor tatovører, der laver håndstukne tatoveringer på gammeldags måde uden maskiner vil kunne opleves med nogle af de bedste tatovører fra både Danmark og udlandet.

Burning Ink – skulptur med ild
Prison Ink har altid skilt sig ud ved at være en slags festival med et stor udendørsareal og mange aktiviter og en åbenhed, der gør at alle kan få stillet sin nysgerrighed og få sig en oplevelse også selvom man ikke selv har tatoveringer eller overvejer at få en. Og i år åbnes der for et nyt kunsttiltag.
”Prison Ink er en helhedsoplevelse for alle, der vil have stillet deres nysgerrighed. Vi samler kropskunst og street art i en helhed og som noget nyt i are bygger en lokal kunstner et seks meter højt kunstværk i fængselsgården, der med inspiration fra den kendte Burning Man festival i USA, antændes om lørdagen inden årets festival lukkes,” siger Jakob Schultz og forklarer:
”Fra lørdag klokken 20 åbner vi portene, så der er fri entre for alle så alle kan komme og opleve kunstværket og afslutningen på årets tattoofestival.”
Det er den lokale Horsens-kunstner Rasmus Matzen, der har lavet værket, der bærer titlen ”Faiakyùbu”. Skulpturen er udført i ubehandlet halv forskalling og stolper i fyr og opføret efter Kumiko-teknikken, der er en gammel japansk teknik, der mest bruges som udsmykning af Shoji-skydedøre i de japanske te-huse.
”Kumiko er udført ved hjælp af hundredvis af små trælister, der bliver høvlet i forskellige vinkler ved hjælp af en håndhøvl og en høvleskabelon. Alt efter længde og vinkel på listen fremkommer der et mønster, når listerne bliver sat sammen. Det mønster, der ses på skulpturen hedder Asa No Ha. Dette mønster er et af de mest traditionelle og anvendte mønstre i Japan,” forklarer Rasmus Matzen om værket.
At skulpturen antændes er en del af kunstværket og ideen bag og det er det, som man alle komme og opleve i Fængslet lørdag d. 28. maj, hvor der er fri entre fra kl. 20.

MC-træf til Prison Ink
Ligesom 2018 og 2019 år er der igen i år et endags MC træf lørdag d. 28 maj.. MC-træffet er et endagstræf for alle motorcyklister, hvor man parkerer sin motorcykel indenfor fængslets mure i den store gård. Prison Ink Bike Meet var en succes fra starten og den er nu en integreret del af festivalen, hvor alle med en motorcykel er velkomne til at mødes og deltage. Samme dag er der også amerikanerbiltræf på plænen foran Fængslet, arrangeret af Low Riders Horsens.
Der er også igen fokus på street art i verdensklasse, hvor man kan følge værkerne komme til live og se dem blive lavet. 10 professionelle graffitikunstnere gæster Prison Ink. I udendørsområdet vil der også være DJ og musik – bl.a. spiller hip hip trioen Maksimalstat fredag d. 27. maj.
Der er rabat på billetter i forsalg via www.ticketbutler.dk. Pris: 100 kr. for en dag og 200 for alle tre dage. Prisen i døren er 50 kr. dyrere. Børn til og med 12 år har fri entre hvis de følges med en voksen. Hunde har ikke adgang.

Program, liste over tatovører, billetter m.m. kan findes på:
www.prisonink.dk
www.facebook.com/prisonink.dk
www.instagram.com/prisoninkdk

Billedtekst
Det gamle statsfængsel har gennemgået en forvandling i corona-tiden og en ny stor hal Vestsalen indbyder nu tatovører fra hele verden til Prison Ink 2022.
Kontaktperson:
Jakob Schultz
Telefon:51906930
 
Afsender:
Prison Ink
Fussingvej 8
8700 Horsens
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166