Pressemeddelelser
Publiceret den: 18-03-2022
GÅ STILLE TAL SAGTE af Martin Schmidt

Filmkrimien Gå stille tal sagte tager sit udgangspunkt på Retsmedicinsk Institut, hvor et filmhold skal optage scener til en kommende spillefilm.
Timen mellem midnat og et tilhører de døde, siger nogle. Den nat inde på Retsmedicinsk Institut må filmholdet sande, at dette ikke er sandt.
Bjarke, den venlige laboratorieassistent, gør sit yderste for at trække nattens begivenheder i langdrag, så uhyggen varer helt til den lyse morgen. Selvom det
går ud over hans beføjelser, tager han filmfolkene med op i det makabre udstillingsrum og underholder med chokerende kriminaltekniske fotos. Manden tryllebinder med forfærdende anekdoter, og når tiden er inde, ser han det skrækslagne filmhold i øjnene og spørger:
”Er der så nogen, der vil med ned i kælderen?”

Martin Schmidt er som filminstruktør ikke uvant med det makabre. Han debuterede med gyserfilmen Sidste Time og fortsatte i det uhyggelige spor med filmene Mørkeleg, Afmagt, Kat og Bag Det Stille Ydre.
Dette førte til instruktion på populære tv-serier som Rejseholdet, Ørnen og Livvagterne samt den blodige opera Orkestergraven, hvor opgaven lød på at lave noget så visuelt voldsomt, at flere ønskede at forlade salen i pausen. Det lykkedes!
Martin har dog også bidraget til mere hyggelige stunder med instruktion af Guldhornene, Nikolaj og Julie, 2900 Happiness, komedieserien Kristian, Monsterjægerne og den populære julekalender Jul i Valhal.
Filmkrimien Gå stille tal sagte er Martin Schmidts skønlitterære debut.

Gå stille tal sagte udkommer 28. marts 2022.ATROPOS af Lars Gejl

Et højtryk pumper kvælende hede ind over det østlige Danmark. Alt søger skygge, men for den, der søger mørket, ligger det uventede på lur.
En død og bizart anrettet kok introducerer efterforskerne Zangenberg og hans nye, påtvungne makker Zorn for et råt og mandschauvinistisk køkkenmiljø på en gourmetrestaurant i Københavns centrum. Det står hurtigt klart, at den døde kok, hvis død ingen begræder, blot er en mindre detalje i en langt større sag med forbindelser til kartelvirksomhed i ’kødbranchen’, ambassadekvarteret, Østeuropa og en organisation, der alt for længe har lukreret på en begærlig kundeskare til deres specielle ydelser.
Sagen blotlægger en kynisme, som ryster opklaringsteamet og konfronterer de to erfarne efterforskere med deres egen angst. En fejlbedømmelse af ondskaben truer med at standse opklaringen, mens Zangenberg og Zorn bevæger sig ud i mørket.
I forårsnattens varme mørke er en budbringer på støt kurs. Atropos, dødningehoved-sværmeren, opkaldt efter skæbnegudinden, der klipper menneskets livstråd og bestemmer dødsmåden. Når Atropos lander, varsler den ondskab og død. Spørgsmålet er hvor?

Atropos er første selvstændige del af en planlagt trilogi om den passionerede sommerfuglesamler og intuitive efterforsker kriminalkommissær Ernst Zangenberg og hans makker Christian Zorn, der har en arret fortid som jægersoldat.

Lars Gejl (f, 1962)
En kokkeuddannelse var den hurtigste omvej vej til eventyret, som startede i Grønland, hvor grydeskeen hurtigt blev lagt til fordel for nye titler som handyman, marinesoldat, slædekusk og sondeassistent på en vejrstation. Herefter var det modpolen Afrika, der trak, og satte ham på sporet af en 11 måneders offroad tur i Land Rover på langs af det mørke kontinent. Eventyret har desuden budt på jobs som safariguide, højskolelærer, dørmand og en lang karriere som naturfotograf, foredragsholder, fotounderviser og fagbogsforfatter.
Atropos er hans skønlitterære debut.

Atropos udkommer 2.april 2022.SPILLET af Louise H. A. Trankjær & Torkild Thellefsen

”Du er en vinder, og du elsker at spille, og om lidt vil jeg invitere dig til det ultimative spil, og jeg ved, du vil sige ja. Du kan slet ikke lade være.”

Det ultimative spil er spillet om menneskets skæbne og i sidste ende det enkelte menneskes valg. Hvordan reagerer et menneske, der får den endelige dødsdom? Hvilke faktorer kommer i spil, når en person får at vide, at han eller hun kun har få måneder tilbage at leve i? Tager man imod udfordringen, finder sin indre styrke og kæmper imod? Eller resignerer man og lader alt falde fra hinanden?

En gruppe magtfulde mennesker står bag Spillet, et psykologisk drama med tårnhøje odds, hvis intetanende brikker er virkelige mennesker. Men går spillerne selv fri, når det kommer til stykket?
Spillet er en nervepirrende spændingsroman om menneskeskæbner, magt, psykologi og etik.

Louise Hvilshøj Andersen Trankjær er født i 1978 i Odense. Hun er cand.mag. i litteraturvidenskab og freelance redaktør, anmelder og oversætter i sit eget firma Skriv for livet (skrivforlivet.dk) Litteraturen har altid været en passion– fra en barndom fyldt med højtlæsning og fortællinger til voksenlivet med fingre, sjæl og blik dybt begravet i bøgerne.
Hun har udgivet The End of Immortality i USA i 2017, Stalingrads engel i 2020 og Lysets datter, første bog i Syvstjernesagaen, i 2020.

Torkild Thellefsen er født i 1969 i Aalborg. Han er cand.scient.bibl, ph.d. og dr. merc. Han skønlitterære forbillede er Umberto Eco, som på fantastisk vis kombinerer filosofi og fiktion.
Han har udgivet 12 uger – eller historier fra bænken (2017) og Sine Nomine (2018). Desuden har han udgivet Stalingrads engel i 2020.

Spillet udkommer 2. april 2022.For yderligere info og / eller interesse i gratis anmeldereksemplar eller forfatterinterview kan forlaget kontaktes på:
Mail: forlaget.braendpunkt@gmail.com
Telefon: 61 31 98 54


Med venlig hilsen
Forlaget Brændpunkt
www.brændpunkt.dk
Kontaktperson:
Jørgen Gylling
Telefon:61319854
 
Afsender:
Forlaget Brændpunkt
Ibsensvej 22
5000 Odense C
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166