Pressemeddelelser
Publiceret den: 09-02-2022
Den 19. marts udkommer Laurids Gissels debutroman "Som vilde dyr" på Forlaget Brændpunkt. 

"Som vilde dyr" følger den nyuddannede Albert, der lander sit første job i den københavnske startup Plan.it. Her bliver han begejstret over den tempofyldte og spændende arbejdsplads, men hurtigt går det op for ham, at han er havnet i et kynisk miljø, hvor kun den stærkeste overlever. Albert trækkes gradvist længere ind i en nådesløs magtkamp, som tvinger et mørkt kapitel fra hans fortid frem og truer det liv, han har opbygget med kæresten Sidsel. 

Uddrag fra Som vilde dyr
Kapitel 3: “Vi to, Albert, er ikke bare syvende generations slipsedyr. Vi er pionerer. Vi vover noget.
Vi bygger ting op fra bunden ligesom fucking Jeff Bezos, Steve Jobs og alle de andre gyldne røvhuller.”

Kapitel 15: Som en stråle af opkast væltede affekt op i ham og tog styring over hans krop, der blev reduceret til reflekser og impulser. Bitterheden. Raseriet. Afmagten. Frustrationen. Sorgen. Frygten. Chokket. Det hele samlede sig til et brøl. Han greb en kop, der stod på bordet og kylede den ind i væggen, så den kolde kaffe i et sekund dannede et Rorschachmønster på tapetet. Han smadrede en stol ned i gulvet. Træ og splinter fløj om ørerne på ham, og han skreg for hver gang, han hamrede det maltrakterede møbel ned i plankerne under sig. 

Inspireret af egne erfaringer med startup-miljøet
For Laurids Gissel har det været naturligt at lade bogen tage udspring i det københavnske startup-miljø, som han selv har haft inde på livet og er fascineret af. Han uddyber:

“Der er meget dramatisk potentiale i den verden, fordi kontrasterne er så markante. Du bliver blæst bagover af en berusende energi og en unik mulighed for at få meget ansvar meget hurtigt. Der hersker en “os mod verden-mentalitet”, der gør, at sejrene ofte føles så meget vildere. Modsat er det også min erfaring, at nederlagene slår tilsvarende hårdt, fordi ansvaret for dem hurtigt lander på enkeltpersoner og har større konsekvenser. På den måde kan tilværelsen i en startup være et hæsblæsende eventyr, men den kan også knække nakken på én - særligt hvis man er nyuddannet og ved at finde sine ben på arbejdsmarkedet og i livet, som det er tilfældet med hovedpersonen, Albert.”


Debuterende forfatter med rødder i Nordjylland
Laurids Gissel er født i nordjyske Fjerritslev i 1987. Han var forbi både Aarhus og London, inden han bosatte sig i København, hvor han i 2015 blev cand.mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling ved Københavns Universitet. "Som vilde dyr" er hans romandebut.

Udgivelsen er støttet af Statens Kunstfond.


For yderligere info og / eller interesse i gratis anmeldereksemplar eller forfatterinterview kan forlaget kontaktes på:
Mail: forlaget.braendpunkt@gmail.com
Telefon: 61 31 98 54


Med venlig hilsen
Forlaget Brændpunkt
www.brændpunkt.dk
Kontaktperson:
Jørgen Gylling
Telefon:61319854
 
Afsender:
Forlaget Brændpunkt
Ibsensvej 22
5000 Odense C
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166