Pressemeddelelser
Publiceret den: 30-11-2021
Pressemeddelelse - Ny generalsekretær i Schubertselskabet
Schubertselskabet skal have ny generalsekretær, idet Schubertselskabets generalsekretær igennem 11 år - Bent Erik Rasmussen - har valgt at ’give stafetten’ videre.
Bent-Erik Rasmussen har stået for programudviklingen i Schubertiaden, og har sammen med bestyrelsen igangsat en række nye initiativer, som styrker placeringen af den klassiske musik i Musikbyen Roskilde, også blandt de unge.
Bent-Erik Rasmussen har således skabt en Juniorschubertiade, som sætter fokus på unge talenter, og han har afprøvet nye rammer for unges møde med den klassiske musik. BER har også medvirket til at udvikle kommunens koncertsteder og fundet overraskende nye lokaliteter, som har skærpet oplevelsen af musikken. I BER´s tid har Schubertiaden haft en bred vifte af koncerter så forskellige steder som: Vikingeskibsmuseet, Guldaldersalen, Koncertsalen i Roskilde Gymnasium, Sankt Ibs Kirke, Hal 9 i Musicon, Foyeren på Ragnarock, Riddersalen og parken i Roskilde Kloster (sammen med Roskilde Kloster), samt i Roskilde Domkirke og Helligkorskirken i Jyllinge.
BER er Schubertselskabets længst siddende generalsekretær, og det er med oprigtig beklagelse, at bestyrelsen har modtaget BER´s ønske om at stoppe. BER har været den drivende kraft i alle årene, og har en lang række succesfulde Schubertiader og en visionær udvikling af selskabets aktiviteter indskrevet i skudsmålsbogen ved sin afgang.
Schubertselskabets fremtid vil i høj grad være præget af bestræbelser på at vise den klassiske musik som attraktiv og tilgængelig for alle aldre, ikke mindst Musikbyens ungdom. De unge talenter står nærmest i kø, og Schubertselskabet har netop i år indledt et lovende samarbejde med Jacob Gade Legatet, som netop støtter unge talenter, og som hvert år uddeler en række eftertragtede priser. Hvis selskabets satsninger lykkes, kan Roskilde for alvor blive et center for klassisk musik med de unge.
Ny generalsekretær bliver Vibeke Zimling, der til bestyrelsens glæde har sagt ja til posten.
Vibeke har lang erfaring indenfor kunstnerisk ledelse og administration, og har et omfattende netværk indenfor musikbranchen og fondsverdenen. Vibeke Zimling er oprindeligt konservatorieuddannet som klassisk violinist og har været aktiv musiker og kontraktansat i DRs Symfoniorkester og Det Kongelige Kapel, men har siden uddannet sig som producent, projektleder og fundraiser, og udover at hun har været producent hos ungdomsorkestret DUEN og Danmarks Underholdningsorkester samt orkestermanager på Det kgl. danske Musikkonservatorium og producent på Copenhagen Chamber Music Festival, fungerer hun nu også som projektleder sammen med kunstnerisk leder Katrine Gislinge i den nye festival Frederiksberg Festspil.
Schubertiadens publikum vil genkende Vibeke, som tidligere var Schubertiadens producent i en årrække.
Bestyrelsen har samtidig indgået aftale med Morten Ryelund, kunstnerisk leder af Danmarks førende ungdomsorkester, DUEN, om et samarbejde om udviklingen af Juniorschubertiaden og selskabets visioner for unge og klassisk musik. Med Vibeke Zimling og Morten Ryelund har Schubertselskabet fået en stærk duo, båret af kompetent og kreativ faglighed og evne til nytænkning.

Frank Birkebæk
Formand for Schubertselskabets bestyrelse.
Kontaktperson:
Frank Birkebæk
Telefon:20216501
 
Afsender:
Schubertselskabet
Jernbanegade 23
4000 Roskilde
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166