Pressemeddelelser
Publiceret den: 14-09-2021
Fra sex til sagsøgt – når psykisk vold griber ind i familielivet
”Hvorfor gik du ikke?” Sådan spørger mange, når et menneske har levet i et voldeligt forhold. Ny digtroman skildrer en skilsmissefamilies langvarige kamp og med tre tidsforløb der sammenflettes, får man et indblik i, hvordan volden får plads i et menneskes liv. Vi ser, hvordan hovedpersonen giver sin partner så stærke kort på hånden, at skilsmisse langt fra nok til at slippe fri af den psykiske vold. En dag ringes hun op af kommunen med en underretning om, at hun skal have slået sin søn.
Forfatter Anne Zenon giver i sin nye digtroman indblik i et dysfunktionelt familieliv, og hvordan en underretning kan være et missil ind i familielivet.

"Der er nogen der siger" udkommer 4. november på Forlaget Brændpunkt.


Ikke alle er egnet til skilsmisse
”Dine samarbejdsevner kommer på prøve, når du bliver skilt. Nogle af os lader ikke til at være særlig egnet til at blive skilt. Jeg har set mange forældre, hvor de ægteskabelige skænderier får nye, nærmest ubegribelige, dimensioner og løber af sporet efter skilsmissen. I virkeligheden tror jeg meget handler om, at vi er sindssygt bange for at miste vores børn. Hvor vi burde være de store for vores børns skyld, så er der nogle, der mister deres sunde fornuft. Nogle kampe løber af sporet og gør dyb og langvarig skade,” siger Anne Zenon, der i ny digtroman skildrer en familie, der er rykket langt forbi almindeligt samarbejde til kommunikation gennem underretninger, e-boks og i retssale.

Familien som slagmark
Historien begynder med en underretning om vold, som kommunen karakteriserer som chikane fra børnenes far (Lottes eksmand). Alligevel er kommunens blik rettet mod Lotte og familiens trivsel. Lotte påvirkes af den langvarige psykiske vold, som hun får sværere og svære ved at navigere i, når sagerne og kampen spidser til, og eksmanden finder stadig nye måder at manipulere.
Romanen skifter mellem tre tider i Lottes liv. Fra sagen om underretningen kommer vi tilbage til dengang hun møder børnenes far og lader sig charmere, og tror han kan være et værn mod en svær opvækst. Det tredje tidsspor går tilbage til barndommen med fysisk og psykisk vold bag parcelhusets pæne facade. Familien er kendt for at tage udsatte børn under sine vinger, mens Lotte lærer at stå i sidste række og hvordan andres ord altid har større vægt end hendes – selv når det handler om overgreb.
Lottes eksmand kender hendes barndomssår, som fx farens vold, og bruger dem som et skjult, men effektivt våben.

Parforhold handler ikke om at blive repareret
”Det er frygteligt at stå helt magtesløs over for et andet menneske, som ønsker at gøre en ondt og bruger børnene i kampen. På mange måder har Lotte tabt for længst, men det er også kun hende, der kan få det til at stoppe. Men det er lettere sagt end gjort. Jeg håber bogen viser, hvor kompleks den psykiske vold er,” siger Anne Zenon, der med denne bog igen viser, at en stor historie kan fortælles med få ord.
”Psykisk vold er blevet ulovligt, men jeg tror, at vi mangler at forstå den. Ofte er der tale om karaktermord, hvor ofret, herunder børnene, ikke selv forstår, hvad der er sket, fordi volden ødelægger det indre kompas. Det kan tage mange år at stå stærkt på benene igen. Men for en som Lotte, så har man ikke nødvendigvis år til at rejse sig, men timer eller dage. Det er et familiekrater, og det tager mange år at lappe sårene og finde tilliden frem igen. Og lad os ikke glemme at for nogle børn er tilliden til de voksne måske mistet for evigt,” siger Anne Zenon og siger, at hvis bogen skal fortælle blot en ting, så er det ikke at overlade til andre at vurdere, om man er god nok. ”Hvis en kæreste tilbyder at bære dig på hænder og fødder, så gå. Et parforhold handler ikke om at blive repareret.”

Om bogen
Digtromanen er en historie om skolelæreren Lotte, der får et opkald fra kommunen med mistanke om vold i hjemmet mod hendes ene barn. Selvom kommunen tror, at der er tale om chikane, så har de rettet blikket mod familien, og Lotte tvivler mere og mere på sin rolle som mor. Det er en historie om psykisk vold, og hvordan man finder troen på sig selv, mens man bliver pillet fra hinanden med brutal manipulation i de nærmeste relationer.For yderligere info og / eller interesse i gratis anmeldereksemplar eller forfatterinterview kan forlaget kontaktes på:
Mail: forlaget.braendpunkt@gmail.com
Telefon: 61 31 98 54
www.brændpunkt.dk

eller forfatteren Anne Zenon på:
Mail: zenonanne@gmail.com
Telefon: 60 91 76 55
www.annezenon.dk


Med venlig hilsen

Forlaget Brændpunkt
www.brændpunkt.dk
Kontaktperson:
Jørgen Gylling
Telefon:61319854
 
Afsender:
Forlaget Brændpunkt
Skibhusvej 35, 1. th.
5000 Odense C
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166