Pressemeddelelser
Publiceret den: 12-07-2021
For få dage siden ankom en forsendelse på 20 tons biometanol til SerEnergys anlæg i Aalborg. Dette markerer starten på en ny æra, hvor SerEnergy vil kunne tilbyde grøn metanol som et tilvalg i virksomhedens produktion, kvalifikationstest og produktportefølje til kunder verden over.

Forsendelsen blev leveret af Nordic Green og er den første af mange, idet SerEnergy forventer, at biometanol vil være en blivende tilføjelse til produktporteføljen på linje med virksomhedens nuværende metanolvarianter.

SerEnergy-brændselsceller, der er en miljøvenlig energiteknologi, drives af metanol – og altså nu med mulighed for anvendelse af grøn metanol. Når SerEnergy-brændselsceller drives af grøn metanol, reduceres CO2-udledningen markant. Der er forskellige måder at frembringe grøn metanol på, hvoraf biometanol er en meget anvendelig metode, da den passer perfekt til anvendelse i brændselsceller på grund af let tilgængelighed, høj specifik energi og nem lagring og transport.

”Med biometanol i vores portefølje er vi et stort skridt nærmere realiseringen af SerEnergys vision”, siger udviklingsdirektør hos SerEnergy, Morten Hougaard Sørensen. ”Biometanol i brændselsceller fra SerEnergy er ikke længere en fremtidsvision men virkelighed, og vi er glade for nu at have biometanol tilgængelig på vores Aalborg-site, både til anvendelse i kvalifikationstest og produktion og klar til salg til vores globale kunder”, afslutter han.

”Hos Nordic Green er vi stolte af at træde til som SerEnergys første leverandør af biometanol. Vi ser mange muligheder inden for biometanol til brændselsceller, men også inden for andre industrier. I løbet af de seneste årtier er metanol blevet brugt som brændstof i en række anvendelsesområder, og vi oplever et marked med betydelig vækst, både hvad angår udbud og efterspørgsel. Biometanol udgør et betydningsfuldt valg og middel til at opfylde de globale mål om reduktion af CO2-udledning”, siger Bo Gleerup, administrerende direktør og medstifter af Nordic Green.


Om Nordic Green:
Nordic Green har specialiseret sig i avancerede biobrændstoffer, herunder de tekniske, økonomiske og miljømæssige aspekter, sikkerhed, håndtering, opbevaring og distribution af avancerede biobrændstoffer. Nordic Green opererer i hele Europa inden for metanol, ætanol og nogle biodieseler – alt sammen affalds- eller restbaseret og dermed avanceret / 2G biobrændstof.

Om SerEnergy:
SerEnergy er en verdensledende leverandør af metanol-baserede brændselscelleløsninger, der siden starten i 2006 har distribueret flere hundrede enheder på globalt plan på tværs af en række anvendelsesområder, herunder transport, maritime løsninger, telekombranchen og andre industrier. Virksomheden er baseret i Aalborg, Danmark og har en international kundebase og kontorer i Indien og Filippinerne.
Kontaktperson:
Morten Hougaard Sørensen
Telefon:40680063
 
Afsender:
SerEnergy
Lyngvej 8
9000 Aalborg
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166