Pressemeddelelser
Publiceret den: 23-06-2021
Hanne Guldberg Mikkelsen har skrevet Anders And-historier, kulturstof på Berlingske, kronikker i Politiken, anmeldelser til Information, nyheder, features og en lang stribe fagbøger samt flere børnebøger og føljetoner i dagblade. Med en cand.mag. i historie og religion fra Københavns Universitet og en uddannelse fra Journalisthøjskolen har hun arbejdet som både lektor og journalist og boet mange år i Mellemøsten og i Grønland.

Den nye udgivelse på Brændpunkt er en gakket, surrealistisk og satirisk historie, der går tæt på Danmark i en post-coronatid. Den burleske fortælling forsøger at holde et køligt blik på en ny truende pandemi, på en statsminister, der strammer hestehalen, til det svier, på en mindre hær af virologer med flotte briller og høje tindinger og på baron Kurt Krukow og hans søster Bolette (Bims) Birgitte Amalie Christenze Krukow: Mens de ældgamle piletræer suser og himlen tænder stjernerne over godset Løvendal, tramper baronesse Bolette ned ad alleen, væk fra sit barndomshjem. Bolette, snart 75 år og aldrig kysset, medbringer i den propfyldte kuffert sit yndlings-glansbilledalbum med smukke påskemotiver, sit mest komfortable joggingsæt, et funklende diadem, som engang prydede den russiske zarinas hår, samt kortvennerne: Vætten Valdemar, Den hvide Dame og nissen Namineersorneruulutik. Muligvis har baronessen også en smule pest i lommen på sin frønnede oilskinsjakke. Ved sådan at løbe hjemmefra svigter hun en aftale med den sleske redaktør Per-Erik Smart, som er 1,50 høj og har en knortet næse. Per-Erik Smart bliver det første offer for en mulig ny epidemi af apokalyptiske dimensioner, der får corona og covid til at blegne.
Bolette tager på jordomrejse med krydstogtsskibet Nostra Luminosa, og mens hun frådser i Hummer Thermidor og Veuve Clicquot samt tager mindst tre gange af den fristende Tiramisu, forbereder en WHO-indsatsgruppe sig på at storme skibet i deres paniske jagt på de løsslupne pestbakterier.
Verden går i gul Breaking og epicentret er Løvendal. Pressen belejrer slottet, og for at afværge et regulært angstanfald drikker Baron Krukow den berømte virolog Allan Pandrup i hegnet – det får vidtrækkende konsekvenser - og post.doc. Thor Bang flyver til Thule, hvor sandheden om pestudslippet måske findes. En yderligere komplikation er, at direktøren for Sundhedsstyrelsen har problemer på hjemmefronten, idet hans kat gennem nogen tid har haft rigtig dårlig mave.

Der er her tale om en overordentlig løssluppen fortælling, som handler om en masse elskelige mennesker med knald i låget - samt en enkelt slambert.
Begivenhederne har klangbund i fortidens dystre epidemier – samt nutidens og fremtidens.


I pestens tid udkommer den 10. august 2021.


For yderligere info og / eller interesse i gratis anmeldereksemplar eller forfatterinterview kan forlaget kontaktes på:
Mail: forlaget.braendpunkt@gmail.com Telefon: 61 31 98 54


Læs mere på www.brændpunkt.dk og www.facebook.com/forlagetbraendpunkt


Med venlig hilsen
Forlaget Brændpunkt
Kontaktperson:
Jørgen Gylling
Telefon:61319854
 
Afsender:
Forlaget Brændpunkt
Skibhusvej 35, 1. th.
5000 Odense C
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166