Pressemeddelelser
Publiceret den: 21-06-2021
Af Marianne Bachmann Andersen, Danske Havecentre.

Rosernes mangfoldighed giver de populære planter masser af mulighed for at passe ind i havens bede. I haven med det stramme design og styrede farvevalg kan en enkelt rose få stor opmærksomhed og i haven, hvor der er plads til spontane valg af roser opnås en mere ”vild” stemning. Roser kan vokse lavt, højt og midt imellem. Nogle roser blomster kontinuerligt – de remonterer, mens andre har en meget kraftig blomstring i juni for derefter kun at blomstre ganske lidt. De fleste roser dufter, og nogle dufter ekstra meget.

Farvespektret er stort, så du kan altid finde en rose, der passer ind i din havestil. Udvalget af rosensorter er meget omfattende i havecentrene, og der er altid gode råd at hente, hvis du leder efter en rose, der skal placeres et specielt sted i din have.

Når havecentrene sætter ekstra fokus på roserne i juni, er det fordi det er tidspunktet, hvor de fleste roser blomstrer. 2021 har været usædvanligt koldt, så det vil ikke være alle roser, som kan nydes – men varmen har sat fut i blomsterdannelsen, så de kommer hurtigt efter det tabte.

God biologisk balance i rosenbedet
De gamle dage med giftskabe er for længst ovre, så dette års Rosens uge har ekstra fokus på at give tips til, hvordan du kan booste havens økosystem og dermed opbygge en balance, hvor samspillet mellem skadedyr og nyttedyr giver roserne fred til at vokse og folde sig ud. Nyttedyr har brug for nektar, og da roserne ikke altid er de bedste til at yde den service, har vi udarbejdet en liste over de nektarholdige stauder og sommerblomster, som mange af vores nyttedyr tiltrækker. Med den i hånden kan du plante nyt i nærheden af dine roser og på den måde skabe en bedre biologisk balance i dit rosenbed.

Faglig vejledning
Gartnerne i de danske havecentre har meget stor erfaring med de produkter, som de sælger, og det gælder også roserne. Har roserne det optimalt og passes med vand og næring, så er de langt mindre modtagelige overfor svampesygdomme. Vi har samlet de mest almindelige spørgsmål, og dem kan du læse svarene på, når havecentrene sætter fokus på roser fra d. 21. – 27. juni.

Billedtekst: Roser og lavendler er en god kombination, når den biologiske balance i rosenbedet skal virke
Kontaktperson:
Per Boisen Andersen
Telefon:66174489
 
Afsender:
Danske Havecentre
Hvidkærvej 29
5250 Odense SV
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166