Pressemeddelelser
Publiceret den: 21-02-2021
Flere og flere, både mænd, kvinder, børn og voksne stiger på mountainbiken når der skal indtages frisk luft og dyrkes motion. Mountainbikesporten har set en stor vækst de sidste 5-10 år, og der er ikke noget der tyder på at det ikke forsætter.

”Mountainbike er det nye golf”, sådan sagde Lars Bachmann fra det danske mountainbike magasin – MTBX.dk - tilbage i 2015. Faktisk kunne det lige så godt have været i 2020, for vi ser stadig en stigende interesse for mountainbike, og mange af de nye motionister der kommer til, er faktisk mænd og kvinder i den modne alder.

Vi har netop opgjort vores tal for 2020, og her kan vi se at den største gruppe af dem der besøgte MTBX.dk var mænd i alderen 25 til 54 år. Helt præcist, er det fordelt på 72% mænd og 28% kvinder. Det er en lille stigning i antal kvinder i forhold til året før.

Det mest overraskende er nok, at gruppen af besøgende i alderen 55-64 år, er dobbelt så stor som alderen 18-24 år. Så noget tyder på, at det er det voksne publikum i det købestærke segment, der har fået interessen for action i skovene.

Mountainbike turisme
I takt med flere og flere finder cyklen frem og cykler i skoven, sætter det også større pres på vores MTB spor, og skovene som benyttes. Det betyder at rigtig mange frivillige sporbyggere bruger mange timer på at bygge og vedligeholde MTB spor til glæde for de mange mountainbikeryttere.

Vi ser at der kommer flere spor og ruter til, og mange kommuner har fået øjnene op for hvor vigtigt det er at kunne tilbyde mountainbike faciliteter i form at MTB spor. Det betyder også at hoteller og andre overnatningssteder tilbyder gode faciliter til mountainbike turister. Det ser vi blandet andet med Bed+Bike konceptet, som Aktiv Danmark står bag (kilde. https://aktivdanmark.dk/aktiv-danmark-forside/cykling/)

Hos MTBX.dk, som er det danske mountainbike magasin har de i 2021 dedikeret nogle ressourcer til netop rejse- og turistbranchen.

”Vi kan jo se hvor hårdt corona epidemien har ramt turistbranchen, som i mange tilfælde har måtte aflyse arrangementer, og i nogle tilfælde lukke helt ned. Så kan vi gøre bare en lille smule for at hjælpe lidt gang i branchen igen, når landet igen kan åbne op, så gør vi gerne det.” – Lars Bachmann, MTBX.dk

Vil du gerne have flere cykelturister med mountainbike eller gravel cykel, og har du en god ide, ønsker sparring, eller vil du gerne have MTBX med som samarbejdspartner? Så tag endelig fat i os, siger chefredaktør Lars Bachmann.

”Vi har tidligere i samarbejde med hoteller, lavet nogle mountainbike weekender. Det foregår typisk ved at vi sammensætter et program, og prissætter det i samarbejde med hotellet, og så hjælper vi med til at markedsføre arrangementet og skaffer tilmeldinger.”

Vi har også tidligere haft succes med for eksempel ”Bike, Burger & Beer” konceptet, som kan laves som et endags event, eller evt. med overnatning. Det er en af den slags koncepter, hvor f.eks. lokale bryggerier kunne inddrages, og kombineres med en ølsmagning etc.

Næste koncept kunne være ”Gravel & Gourmet”, hvor vi kombinere en graveltur med lækker middag. Der er masser af muligheder og ideerne er mange siger Lars Bachmann, der selv har en fortid i restaurationsbranchen og i dag arbejder med marketing i cykelbranchen og som redaktør for MTBX.dk.

MTBX Mountainbike Magasin
MTBX.dk startede tilbage i 2014, som et hobbyprojekt. På det tidspunkt var der ikke rigtig andre danske hjemmesider med mountainbike nyheder, beskrivelse af grej og udstyr. Så siden voksede hurtig, og har i dag 5 fast skribenter tilknyttet, som alle er dedikerede mountainbikere, som arbejder frivilligt og uilønnet.

Læs mere på https://mtbx.dk
Kontaktperson:
Lars Bachmann
Telefon:20776775
 
Afsender:
MTBX Mountainbike Magasin
samsøgade 12
9560 Hadsund
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166