Pressemeddelelser
Publiceret den: 20-01-2021
Vi skriver denne pressemeddelelse for at informere pressen og invitere alle de danske medier til at rapportere om vores demonstration, der afholdes fredag den 22. januar 2021 kl. 12:00 – 16:00 med start på Christiansborg Slotsplads og slutter foran de Forenede Arabiske Emiraters ambassade i København. Demonstrationen er arrangeret af Foreningen af Tigrayaner i Danmark.
I flere måneder har vi, danskere og herboende etiopiere med oprindelse fra Tigray, levet i frygt for vores familie og bekendte som bor i Tigray regionen, i det nordlige Etiopien. I knap tre måneder har regionen været isoleret fra omverdenen uden telefon og internetforbindelse og vi kan ikke kontakte vores familie.
Nobel fredspris modtager, Etiopiens premierminister Abiy Ahmed Ali har beordret sin hær til at føre krig mod Tigrays regionale regering den 4. november 2020. Der føres krig i hele regionen undtagen enkelte byer. Der er ingen elektricitet, mad-, vand- og medicinforsyning. Ingen adgang til sygehus, egne penge i banken, telefonlinje og internet. Omkring 65.000 mennesker er flygtet til Sudan (herunder er majoriteten børn og kvinder), over 2.3 millioner mennesker er blevet internt fordrevet i Tigray og har brug for akut humanitær nødhjælp (50% af dem er børn) og over 4.3 millioner har brug for basale forsyninger
Vi holder demonstrationen for at gør opmærksom på den alvorlige humanitære krise i Tigray og for at øge danskernes bevidsthed om katastrofen. Vi opfordrer alle til at give en hånden for at løse krisen i Tigray og for at afslutte den igangværende krig, der stadig hærger regionen.
Vores krav er at:
1. krigen og al voldelige handlinger i Tigray skal stoppes øjeblikkeligt.
2. en korridor for humanitær hjælp skal åbnes.
3. alle offentlige tjenester skal restaureres.
4. udenlandske tropper skal ud af Tigray.
5. De Forenede Arabiske Emiraternes regering skal stoppe sin støtte til krigen i Tigray.
6. der skal gives adgang til uafhængige undersøgelse af krigsforbrydelser begået i Tigray.
7. den folkevalgte Tigrays regionale parlament og Tigrays regering skal administrere regionen.
Alle skal lægge diplomatisk pres på Nobel Fredsprismodtager Premierminister Abiy Ahmed Ali for at stoppe den humanitære krise og krigen i Tigray. Ved at gøre dette kan vi forhåbentlig forhindre den truende og Rwanda?konfliktlignende, blodige borgerkrig, masseflugt til nabolandene, flygtningekatastrofer og etnisk udrensning i Etiopien.
Foreningen af Tigrayaner i Danmark (FTD)
Kontakt personer:
M. S. Hissabu (formand) mshishayh@dadlnet.dk 29 44 42 98
Teka Gidey (PR) teka@tigray.dk 24 27 07 24
Grmay Hailu (PR) hgrmay@gmail.com 53 66 88 32
Tesfaalem Haile Tesfalem35@hotmail.com 2618 10 65
Kontaktperson:
Teka Gebremariam Gidey
Telefon:+4524270224
 
Afsender:
Foreningen af Tigrayaner i Danmark
c/o Torsvang 81
2800 Kgs. Lyngby
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166