Pressemeddelelser
Publiceret den: 11-11-2020
OCD-foreningen udgiver i dag podcasten ”Fremtiden efter krisen”, der handler om risikoen for en mental sundhedskrise i kølvandet på coronakrisen. Podcasten er den fjerde og sidste i en serie, der under titlen ”OCD i en coronatid” undersøger livet med OCD under coronakrisen, og hvad der venter på den anden side af krisen. Serien er produceret med støtte fra Velliv Foreningen.

Du kan lytte til podcasten på ocd-foreningens hjemmeside www.ocd-foreningen.dk eller finde den på en af de store podcasttjenester som BuzzSprout, Spotify, Stitcher, Google Podcasts osv.

BLIVER VÆK FRA PSYKIATRIEN
En del personer med psykiatriske lidelser har undladt at søge hjælp i psykiatrien under coronakrisen. Ifølge Mikkel Rasmussen, ledende overlæge på psykiatrisk afdeling, Vejle, har det blandt andet været på grund af frygten for smitte, men også restriktioner på besøg på bosteder og sygehuse har spillet ind.
Han ser en risiko for en egentlig mental sundhedskrise og dermed voldsomt pres på psykiatrien i kølvandet på coronakrisen. Hør hans bud på, hvordan vi kan forsøge at imødegå dette pres.

STØRRE FORSTÅELSE
Psykolog Stine Næsted, der er specialiseret OCD-behandler, ser også en risiko for et pres på psykiatrien på grund af den store utryghed, uvished og fysisk isolation, som mange har oplevet. Hun har dog været positivt overrasket over hvor få i hendes patientgruppe, der har været utrygge ved at komme i hendes praksis til et fysisk møde. Hun har samtidig oplevet, at video- og telefonkonsultationer har fungeret overraskende godt.

Hvis vi overhovedet skal finde noget positivt i coronakrisen, peger hun på, at vi alle nu har gjort os nogle erfaringer med den tænkning og adfærd, som man typisk finder hos de OCD-ramte, der lider af smitteangst. Hun håber, at det kan føre til en større forståelse for, hvordan det er at være OCD-ramt og dermed gøre det nemmere at forklare, hvad OCD er for en lidelse.

Yderligere oplysninger
Kontakt Stig Andersen: stig@ocd-foreningen.dk / 4019 7682
Kontaktperson:
Stig Andersen
Telefon:40197682
 
Afsender:
OCD-foreningen
Julius Bloms Gade 17, kld. tv.
2200 København N
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166