Pressemeddelelser
Publiceret den: 13-10-2020
Hvor går grænsen? Debutroman, som udforsker et samfund præget af fremmedhad, får flotte anmeldelser.

Hvad nu, hvis alle etniske minoriteter i Danmark blev deporteret? Det var den angstfulde tanke, som forfulgte Michala Elk efter et mareridt om, at hendes kæreste – som er adopteret – blev udvist. Tanken slap hende ikke igen, og hun debuterer nu med romanen Som sne i havet, der på flere planer stiller spørgsmålet: Hvor går grænsen?
Romanen finder sted i en nær fremtid, hvor Danmark er præget af klimaforandringer og fjendtlighed mod etniske minoriteter. Da Noras kæreste og datter bliver deporteret, falder alt fra hinanden. Nora efterlades med uvisheden om deres skæbne og en status som umyndig.
Hendes nye liv består af monotone dage og en lurende frygt for nætterne. For om natten kommer søvnen, der sluger hendes dyrebare minder bid for bid. Noras holdepunkt bliver det spinkle håb om at se sin familie igen – og kampen for at holde fast i alt det, der var før.

Som sne i havet er en aktuel og skræmmende dystopi. Med Nora som omdrejningspunkt udforsker forfatteren både indre og ydre grænser. Michala Elk forklarer:
“I årevis har vi som samfund rykket til grænserne for, hvor langt man kan gå – og dermed også vores personlige grænser. Jeg ønskede at udforske, hvordan verden kunne se ud, hvis vi fortsætter i den retning.”

Med Som sne i havet har Michala Elk skrevet en tankevækkende og gribende fortælling om tab, længsel og naturens ekstremer i en verden i sammenbrud. I et smukt, poetisk sprog kommer vi med derind, hvor det gør ondt - men vi opdager også, at der selv i den mest håbløse situation findes både kærlighed og lys.

Uddrag fra lektørudtalelsen
"Dette er både velskrevet og tankevækkende klimalitteratur. Forfatteren tager læseren med ind i en nær fremtid, hvor et ikke utænkeligt scenarie finder sted (...) Tankevækkende og samtidsrelevant roman."
Merete Trap, DBC

Citater fra anmeldelser

Ditte Engels – litteraturdk
”Én eneste gang rejste jeg mig i læsningen for lige at lave kaffe, ellers læste jeg den helt opslugt i ét stræk. Pageturner, hjerteskærende. Sprogligt en poetisk blanding af håb og helt smadrede følelser. Vellykket debut.”
https://litteraturdk.com/2020/07/27/som-sne-i-havet-af-debutant-michala-elk/

Anette Andersen – Anettes Litteratursalon
”Michala Elk har begået en fuldstændig fantastisk fortælling (…). Det unikke ved romanen er, at den er frygtelig virkelighedstro, da Michala Elk tager afsæt i den virkelighed, vi står midt i og blot digter videre. Med “Som sne i havet” indskriver Michala Elk sig i klimalitteraturen, og det med en kvalitet, så jeg forudser en kommende litterær stjerne.”
http://anetteslitteratursalon.dk/?p=240

Louise Tranbjerg – Skriv For Livet
”Fra de allerførste linjer springer hovedpersonen op fra siden og er levende og nuanceret, sanselig og medrivende. Historien er hæsblæsende, rørende og dyster, og jeg var konstant forbløffet over, at alt dette kom fra en debut. Der er intet at sætte fingeren på igennem de 196 sider, kun at den er alt for kort, for man vil bare have mere.

Michala Elk er en ny stjerne på den litterære himmel, og der er slet ingen tvivl om, at hun snart bliver et velkendt navn. Der er kun en ting at gøre: læs den.”
https://www.skrivforlivet.dk/2020/06/26/michala-elk-som-sne-i-havet/

@Annemaireads på Instagram
”’Som Sne i Havet’ er Michala Elks debutroman. Hvis jeg ikke havde vidst det i forvejen, havde jeg nok aldrig troet på det, for romanen er så velskrevet, så man skulle tro, at Elk ikke havde lavet andet de sidste 40 år end at skrive. Hun formår at indfange både melankolien og det spinkle håb, der vokser sig frem i Nora. Og ikke mindst formår hun at fortælle en historie, der går dybt i hjertet.
Mine varmeste anbefalinger og ?????/5”
https://www.instagram.com/p/CBaV_5whV6Y6M4SaHRx3ZmNbmUnUUSqLXHMUGU0/

@stormy.pages på Instagram
”‘Som sne i havet’ er en poetisk og urovækkende pageturner, som jeg læste i et stræk med hjertebanken og svedige håndflader. Jeg var stærkt grebet af denne bog, som er Michala Elks debutroman”
https://www.instagram.com/p/CB3KDMCh-sP/

@bogens_liv på Instagram
”Det er imponerende, hvor mange følelser der kan udtrykkes ved sa? fa? ord. Hvilken stemning der kan skabes med sa? fa? ord. Hvor fantastisk en historie der kan skabes med sa? fa? ord. Fa? ord kan sige meget og gøre meget. Fa? ord kan være værdifulde, og det er de uden tvivl i denne bog. Vigtigt budskab og en vigtig stemme.
Antal stjerner af 6: ?????”
https://www.instagram.com/p/CCIsLCBjS8e/

@rebekkanocis på Instagram
”Hvis man – som jeg – finder glæde i romaner, hvor sprog og sindsstemninger bærer tyngden, vil jeg uden tvivl anbefale denne dystopi. Den byder på dybt ubehagelig, men meget interessant, læsning.”
https://www.instagram.com/p/CCi6MQsB_Rm/

Birte Strandby – Bogvægten
”’Som sne i havet’ er både fængslende, håbefuld og sindssygt uhyggelig, det sidste fordi vi kan se begivenheder i 2020 der kunne være optakt til det der ender med at ligne et lukket diktatur med stærkt indskrænket frihed, total overvågning og hemmeligt politi.”
http://www.bogvaegten.dk/som-sne-i-havet/

Som sne i havet udkom 12. juni 2020 på Forlaget Brændpunkt.

Michala Elk (f. 1991) er cand.mag. i medievidenskab og bosat i Aarhus. Som sne i havet er hendes debutroman.


For yderligere info og / eller interesse i gratis anmeldereksemplar eller forfatterinterview, kan forlaget kontaktes på forlaget.braendpunkt@gmail.com


Anmeldereksemplarer kan rekvireres på: forlaget.braendpunkt@gmail.com

Tak for jeres opmærksomhed.

Forlaget Brændpunkt
www.brændpunkt.dk
Kontaktperson:
Jørgen Gylling
Telefon:61319854
 
Afsender:
Forlaget Brændpunkt
Skibhusvej 35, 1. th.
5000 Odense C
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse