Pressemeddelelser
Publiceret den: 01-10-2020
Bølgen er en prisbelønnet og højaktuel roman, som har en hel del lighedspunkter med coronapandemien, selvom konteksterne er forskellige.
I den lille fiktive by DF ved Middelhavet finder en lokal fisker en dag liget af en sort mand ved stranden. Snart kommer der flere lig, alle sorte og ens, og til sidst ender byen med at blive oversvømmet med lig, der skyller ind over byen med en stor bølge. Romanen afspejler på en grotesk og makaber måde, hvordan et lille samfund, og det store, håndterer sådan en krisesituation.

I Weekendavisen skrev Morten Beiter om et besøg i det coronaramte Italien i sommers: «Da coronaen bed hårdest til i provinsen Parma, var overdødeligheden i området oppe på over 300 procent, og kommunen måtte leje seks store kølecontainere til opbevaring af de mange kister, som hobede sig op, mens kirkegårdsgravere og krematoriet arbejdede på højtryk. Da »køen« af døde var længst, var der 170 kister.» (17-07-2020)
Beskrivelsen har en del lighedspunkter med Bølgen, hvor antallet af døde dog når endnu mere svimlende højder og beskrivelserne af krisen bliver monstrøs.
Bølgen er en dystopi og en satire om et samfunds håndtering af en omfattende krise, eller som en italiensk anmelder af romanen skrev: Det er en bog, som, skønt den er helt igennem fiktiv, har chokerende og endda foruroligende analogier til vores aktuelle tid.

Oversat fra italiensk af Cecilia Banfi
Støttet af Statens Kunstfond.

256 sider, 225 kr

Giulio Cavalli (f. 1977) er født i Milano. Han er både forfatter, skuespiller og dramaturg. Cavalli lever under beskyttelse på grund af sit engagement mod den organiserede kriminalitet. Han samarbejder med flere aviser og har udgivet bøger med dybdeborende journalistik. Han er medlem af Observatoriet for Legalitet og er regional rådgiver for Lombardiet.

Med venlig hilsen
Forlaget Apuleius' Æsel
www.apuleius.dk
mail@apuleius.dk
Kontaktperson:
Viveca Tallgren
Telefon:28690358
 
Afsender:
mikroforlaget Apuleius' Æsel
Henrik Steffens vej 4, 1tv
1866 Frederiksberg C
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166