Pressemeddelelser
Publiceret den: 27-08-2020
Et internationalt tangakademi er på vej til Kattegat-øen Endelave, der ellers er mest kendt for sine mange kaniner.
Første skridt er netop taget på øen, nemlig viden- og formidlingscenteret Tanggården a.m.b.a., som er sat i gang på initiativ af Bjarne Ottesen, der også er udviklingschef for Nordisk Tang Aps.
”Tang kommer vi til at høre meget mere om. Ikke kun som føde for mennesker og dyrefoder, men gødning, i medicinalindustrien og meget andet. Det fantastiske er, at tang er en ressource med stor positiv indvirkning på C02. Tang er faktisk indbegrebet af bæredygtighed, siger Bjarne Ottsen, bestyrelsesformand for Tanggården a.m.b.a.
Han er en af de nordiske pionerer inden for brug af tang. Den tidligere sovjetiske præsident Mikhail Gorbatjov satte for mange år siden Bjarne Ottesen, tidligere højskoleforstander, i gang med at se på tangens muligheder. Bjarne Ottesen var dengang præsident for den danske afdeling af Green Cross, en global organisation stiftet af Gorbatjov for at arbejde med verdens økologiske udfordringer.
”I har så meget vand omkring jer i Danmark. Du må finde nogle måder at udnytte tangen på til gavn for miljøet, sagde Gorbatjov til mig ved i møde i Green Cross. Jeg tog udfordringen op, og siden har mit liv centreret sig om tang”, siger Bjarne Ottesen, som tilføjer:
”På globalt plan kan tang brødføde millioner af mennesker, gøde enorme arealer af landbrugsjord, forebygge mange sygdomme, og samtidigt skabe et renere vandmiljø”.
Efter en årrække med studier af tang i teori og praksis startede Bjarne Ottesen Endelave Seaweed, der i 2014 blev omdannet til Nordisk Tang, som i dag har produktionsfaciliteter i Grenå.
Men Bjarne Ottesen høster stadig tang i det rene vand omkring Endelave, og har med Tanggården taget første skrift mod det internationale tangakademi, der vil knytte tang-eksperter verden over til sig for at udbrede viden om tangens muligheder.
Tanggården på Endelave har foreløbig åbnet med tangsafari, en tang-shop og en tang- pop up restaurant med gourmetretter baseret på forskellige tangarters unikke umami-smag og tilberedt af udvalgte stjernekokke.
Som det næste følger kurser i anvendelse af tang inden for bl.a. på velvære, helse, kreativitet og antistress.


Foto af Bjarne Ottesen på tanghøst ved Endelave vedhæftet til redaktionens frie brug.
Fotograf: Kristian Buus
Kontaktperson:
Bjarne Ottesen
Telefon:50 40 94 70
 
Afsender:
Tanggården
Østerby 6
8789 Endelave
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse