Pressemeddelelser
Publiceret den: 20-08-2020
Den 20.08.2020

Her er de bedste brætspil i 2020

53 dommerfamilier har testet og kåret årets bedste børnespil, familiespil og voksenspil.

Legebranchen – LEG står bag kåringen af årets bedste brætspil, men det er forbrugerne og familierne selv - de sande eksperter - der har talt. Børn og voksne, der er repræsentativt og tilfældigt udvalgt har spillet de 55 tilmeldte spil til Årets Spil 2020, og vurderet dem ud fra underholdningsværdi, involvering, originalitet og ”value for money”.

De tilmeldte spil har generelt scoret højt hos dommerfamilierne, og der har været meget tæt løb om priserne i år, så der er noget at glæde sig til for både spilentusiaster og helt almindelige spilglade børn og voksne, når spillene åbnes i de danske hjem! Blandt andet kan kreativitet, kløgt, intuition, taktik, hurtighed og samarbejde komme i spil - men også hård konkurrence hen over bordet.

Vinderne af ÅRETS SPIL 2020 er:

Årets Børnespil: SPOTLIGHT SLAM fra Tactic

Årets Familiespil: RYD BORDET fra Upcoming Minds

Årets voksenspil: HELT BLANK fra Games4U


Ny pris

Som noget nyt kårer Legebranchen LEG i år også ÅRETS NYHED på tværs af de 3 kategorier.

Valget faldt på spillet BANK ATTACK fra LINIEX, der scorede højest som et originalt, anderledes og nytænkende spil. Det appellerer til både børn og voksne, og går ud på, at man i samarbejde skal bryde ind i bankboksen, få åbnet pengeskabet og se hvor mange penge man kan få skrabet sammen inden tiden går. Der er 6 niveauer, der bliver sværere og sværere gennem spillet.


Kort fortalt om de 3 vinderspil:

Spotlight Slam:
Spotlight Slam er et sjovt og dynamisk scenespil for børn. En spiller optræder, mens de andre gætter. Når de andre gætter, hvad skuespilleren forestiller, skal de prøve at snuppe det rigtige kort på bordet med en slammer. Den hurtigste får kortet, og første spiller med 5 kort vinder spillet.

Ryd bordet:
En spiller læser ordet på kortet op, og så gælder det bare om at være hurtig til at snuppe de billedkort, der passer til det oplæste ord først, for det er alle mod alle! Ordet på kortet skal lede spillernes tanker hen på et eller flere af de billedkort der ligger på bordet, enten i form af at de har en direkte relation til ordet eller at det er noget man kan associere ordet med.

Helt Blank:
Helt Blank er et party spil hvor det gælder om at forudse hvad de andre spillere tænker på. Skriv et ord som fuldfører frasen, match med hvad andre har skrevet og scor point for at vinde. Spillet går i sin enkelhed ud på at finde begyndelser eller endelser på i ord som der trækkes. Hver spiller noterer sit bud på en lille tavle og når alle har noteret, sammenlignes resultatet. Er der match mellem spillernes bud, så scorer disse point. Hvad tænker du? Og hvad tænker de andre?

Kategorierne i Årets Spil:

Børnespil:
Henvender sig til børn i alderen 0-6 år og vil oftest kræve aktiv deltagelse af en voksen. Spillet er bedømt af familier med børn fra 0 til 6 år.

Familiespil:
Henvender sig til familier med børn fra 7 år og kan spilles af børn mellem 7 og 11 år, alene eller med en voksen. Spillet er bedømt af familier med børn i aldersgruppen.

Voksenspil:
Henvender sig til unge og voksne fra 12 år. Spillet er bedømt af personer over 12 år.

Spil udvikler, samler og skaber samvær

”Brætspil skaber læring og udvikling for børn og er en hyggelig måde at samle både familie og venner om en fælles aktivitet. Vi ser en fortsat stigende interesse for spil – ikke mindst her i Covid-19 perioden har der været stor vækst. Vi håber, at kåringen af årets bedste brætspil kan inspirere og vejlede familier, når de køber deres næste spil. Samtidig er familiernes vurderinger af spillene et værdifuldt bidrag til spilproducenternes fremtidige arbejde med at udvikle nye brætspil, for alle producenter modtager en evaluering, der fortæller dem, hvordan familierne har bedømt netop deres spil” siger Betina Schiønning fra Legebranchen – LEG.


For yderligere oplysninger kontakt:
Sekretariatschef Betina Schiønning på tlf. 9137 3120 eller bsc@legebranchen.dk
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166