Pressemeddelelser
Publiceret den: 03-06-2020
Hvor går grænsen? Debutroman udforsker et samfund præget af fremmedhad.

Hvad nu, hvis alle etniske minoriteter i Danmark blev deporteret? Det var den angstfulde tanke, som forfulgte Michala Elk efter et mareridt om, at hendes kæreste – som er adopteret – blev udvist. Tanken slap hende ikke igen, og hun debuterer nu med romanen Som sne i havet, der på flere planer stiller spørgsmålet: Hvor går grænsen?

Romanen finder sted i en nær fremtid, hvor Danmark er præget af klimaforandringer og fjendtlighed mod etniske minoriteter. Da Noras kæreste og datter bliver deporteret, falder alt fra hinanden. Nora efterlades med uvisheden om deres skæbne og en status som umyndig.
Hendes nye liv består af monotone dage og en lurende frygt for nætterne. For om natten kommer søvnen, der sluger hendes dyrebare minder bid for bid. Noras holdepunkt bliver det spinkle håb om at se sin familie igen – og kampen for at holde fast i alt det, der var før.

Som sne i havet er en aktuel og skræmmende dystopi. Med Nora som omdrejningspunkt udforsker forfatteren både indre og ydre grænser. Michala Elk forklarer:
“I årevis har vi som samfund rykket til grænserne for, hvor langt man kan gå – og dermed også vores personlige grænser. Jeg ønskede at udforske, hvordan verden kunne se ud, hvis vi fortsætter i den retning.”

Med Som sne i havet har Michala Elk skrevet en tankevækkende og gribende fortælling om tab, længsel og naturens ekstremer i en verden i sammenbrud. I et smukt, poetisk sprog kommer vi med derind, hvor det gør ondt - men vi opdager også, at der selv i den mest håbløse situation findes både kærlighed og lys.

Som sne i havet udkommer 12. juni 2020 på Forlaget Brændpunkt.

Michala Elk (f. 1991) er cand.mag. i medievidenskab og bosat i Aarhus. Som sne i havet er hendes debutroman.
For yderligere info og / eller interesse i gratis anmeldereksemplar eller forfatterinterview, kan forlaget kontaktes på forlaget.braendpunkt@gmail.com

Læs mere på: www.brændpunkt.dk


Tak for jeres opmærksomhed.

Forlaget Brændpunkt
Kontaktperson:
Jørgen Gylling
Telefon:61319854
 
Afsender:
Forlaget Brændpunkt
Skibhusvej 35, 1. th.
5000 Odense C
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse