Pressemeddelelser
Publiceret den: 02-06-2020
”Hvor går grænsen mellem et sundt og et usundt spilforbrug?”
Det spørgsmål stillede en bekymret far en psykolog, og deres møde har ført til en ny bog til forældre om, hvordan man skaber gode spilvaner i hjemmet.

• Har dit barn svært ved at slukke for computerspillet?
• Er spillet blevet årsag til konflikter i hjemmet?
• Vælger dit barn spiltid frem for familietid?

Alt for mange danske forældre kan svare ja til disse spørgsmål. Derfor har Jan Kjær, forfatter og far til en spilleglad søn sammen med psykolog David Madsen skrevet bogen: Hjælp! Spillet ta’r mit barn, der udkommer d. 9 juni. Bogen klæder forældrene på til at håndtere spilkonflikterne i hjemmet.

Jan Kjær, der selv var bekymret for sin søns spilvaner, besluttede sig for at sætte sig ind i litteraturen og argumenterne på begge fløje af spildebatten, så han kunne hjælpe sin søn med at skabe sunde spilvaner. Det har været en lang rejse ind i det danske forsknings- og praktikerlands forståelse af computerspil.

Det var i denne proces, at Jan Kjær mødte psykolog David Madsen, der er en af Danmarks mest erfarne behandlere af spilafhængighed (Han er stifter af Dabeco: Dansk Behandling for Computerspil- og onlineafhængighed).
Jan Kjær havde i sin research oplevet, at man som forælder kunne have svært ved at navigere rundt i eksperternes modstridende holdninger og de mange forskellige forskningsresultater. Mødet med David Madsen førte til, at de to besluttede sig for at skrive en bog for at hjælpe andre forældre i samme situation som Jan Kjær.

Det unikke samarbejde mellem den bekymrede forælder og den erfarne psykolog har resulteret i en yderst læsevenlig bog med konkrete guides til, hvordan man som forælder kan sikre sine børn sunde spil- og skærmvaner.

BOGEN ER INDDELT I TRE AFSNIT:
1. Spillets greb. Fortæller om spillenes fastholdelsesmekanismer.
2. Sundt eller usundt? Giver svar på, hvor grænsen går.
3. Gode råd. Giver 10 gode råd til forældrene om at skabe gode spilvaner.

Jan Kjær (f. 1971) er en prisbelønnet dansk forfatter med speciale i børnekommunikation. Han har skrevet 57 bøger og er udkommet i 15 lande.
Han er desuden far til en dreng, der – ligesom ham selv – er vild med at spille computerspil.

David Madsen (f. 1985) er uddannet psykolog og har en bachelorgrad i idræt og ernæring. Har desuden en toårig specialistgodkendt uddannelse i terapiformen Acceptance and Commitment Therapy, der understøtter det meningsfulde liv.
Kontaktperson:
Camilla Clevin
Telefon:26366260
 
Afsender:
Agama Publishing
hovedvagtsgade 6, 1. th.
1103 København K
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse