Pressemeddelelser
Publiceret den: 25-05-2020
I pinsen slår Ærø Kunsthal dørene op til en udstilling med kunst fra 5 lande og 14 kunstnere. Ærø Kunsthal holder åbent fra lørdag den 30. Maj. Åbningstider: Alle dage fra 30. maj til 31. august fra 11-17.
Ærø Kunsthal ligger i Vestergade i Ærøskøbing og har 2 udstillingsbygninger og er et af Danmarks største gallerier med sine 1.000 kvm. I 2017 overtog kunstner Beth Mohr den største købmandsgård på Ærø, hvoraf en stor del havde stået tom i mange år. 1.000 kvm er renoveret og ombygget til en kunsthal.
- Den oprindelige plan var at opføre traditionelle hvide udstillingsvægge. Men planen ændrede sig, da et væld af spånplader var fjernet fra væggene og 30 tons affald kørt bort. Bag al rodet dukkede de originale gulve og farverige vægge fra 1783 frem. Denne oprindelighed har vi valgt at bevare, og rummene giver nu nogle fantastiske kontraster til den moderne kunst.
Selvom Ærø Kunsthal har fælles navn med de traditionelle kunsthaller, så er forskellen så markant, at Ærø Kunsthal ikke er ramt af åbningsforbuddet mod museer og andre kulturinstitutioner:

Traditionelle kunsthaller er finansieret af det offentlige og fonde og sælger ikke den udstillede kunst.

Ærø Kunsthal får ingen offentlig støtte og sælger al kunst der vises. Det er altså reelt et galleri, omend et af de største i Danmark. Og gallerier må gerne holde åbent.

- Vi glæder os til at vise god moderne kunst i Ærø Kunsthal - sidste år havde vi 15.000 gæster, siger direktør og kunstnerisk leder Beth Mohr, som er uddannet fra Kunstakademiet i Amsterdam.

Kunstnerne på udstillingen i 2020 er:
Angelika Pietsch
Annette Wier
Brigitte Støvring
David Noro
Erik Boye
Gitte Svendsen
Grethe Wittrock
Maarten van Aken
Roald Tellnes
Stine Leth
Jonas Freden
Marie J. Engelsvold
Beth Mohr
Christy Powers
Kontaktperson:
kerstin landwehr
Telefon:0045 91157576
 
Afsender:
Ærø Kunsthal
Vestergade 41
5970 Ærøskøbing
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse