Pressemeddelelser
Publiceret den: 14-05-2020
Ildens tjenere af Pia Rydahl
___________________________________________________________________________________________________

I 2017 udkom Pia Rydahls anmelderroste, autofiktive debutroman Der brænder en ild 
om livet på og omkring Holmegaard Glasværk.

1. juni 2020 udkommer efterfølgeren Ildens tjenere.

Intentionen med denne bog er at genskabe et nært, barsk og hjertevarmt univers med glasarbejdernes tilværelse i centrum. Handlingen strækker sig over fyrre år – fra begyndelsen af 1900-tallet frem til besættelsesårene.
 
Persongalleriet er besat af handlekraftige, pligttro mænd. Af sagtmodige, men stærke kvindetyper, der giver deres bidrag med. Misforholdet mellem pligt og frihed trækkes frem som et grundvilkår i samfundet.
I romanens begyndelse skildres drengen Ludvig, der ufrivilligt begynder sit arbejdsliv på glasværket som 10-årig. Under hierarkiets strenge orden lære han at indordne sig og at slutte fred med varmen fra glasovnene.

Romanen er hovedsagligt bygget op omkring Ludvig Christensens håndskrevne erindringer. Ludvig var glasmager og turistguide i 75 år på Holmegaard Glasværk.
Derudover har en række interviews med pensionerede glasmagere - alle med langvarige og stærke relationer til værket – sat spor i handlingen.
Kulturarven er bevarelsesværdig og fungerer som bindeled mellem fortid og nutid. En kilde til viden og inspiration. Samtidig er romanen en hyldest til kunsthåndværket, stedet og de mennesker, der skabte succesen bag brandet Holmegaard.Læs mere på: www.brændpunkt.dk

Anmeldereksemplarer kan rekvireres på: forlaget.braendpunkt@gmail.com


Tak for jeres opmærksomhed.

Med venlig hilsen
Forlaget Brændpunkt
Kontaktperson:
Jørgen Gylling
Telefon:61319854
 
Afsender:
Forlaget Brændpunkt
Skibhusvej 35, 1. th.
5000 Odense C
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166