Pressemeddelelser
Publiceret den: 12-03-2020
- En roman om at vende hjem til sandblæste Læsø.

Den 50-årige Stig Tønnesen har i mange år været i en slags selvvalgt eksil i London. Han har aldrig gjort det godt for sig selv, siger familien om ham. Skrivedrømme er aldrig blevet til virkelighed. Han har i stedet i flere år arbejdet i en lille papirforretning, er fraskilt og ser ikke meget til hverken datteren eller den øvrige familie. En dag ringer hans mor og beder ham om at komme hjem for at hjælpe hende med at sælge familiens sommerhus på Læsø.
Det bliver til et gensyn, ikke bare med moren, men også med Lyngbakken, som sommerhuset hedder, og dermed med den historie, som knytter sig til det sted.
Da Stig vender tilbage til Læsø, vender ikke bare historien tilbage, men også nye muligheder for at begynde på en anden måde. Han bliver på Læsø og åbner sin egen papirforretning.
Den sande historie om Stig er nemlig, at han omsider henter noget fra de kilder uden for ham selv, som kan ændre alt: Det er hans mor, datteren Sara og den tidligere kæreste Malin.
Det er således en historie om et mor/søn-forhold, forventninger og skam, vemodighed og længsel, kærligheden og glæden ved et sted – og om det, der altid er større.

Jørgen Børglum Larsen, født 1950, er cand.theol. og har i mange år været sognepræst i Vendsyssel, Aalborg og Svendborg. Forfatteren har tidligere udgivet 10 bøger; Bl.a. fortællingerne Egils papir (1995), romanen Vinterkøreplan (1998), romanen Den vrede pige (2012) og novellerne Alt er jeg blevet (2016). Jørgen Børglum Larsen har tidligere modtaget arbejdslegat fra Statens Kunstfond.

Claus Grymer, forfatter og anmelder på Kristeligt Dagblad, om Jørgen Børglum Larsens forfatterskab:
”Jørgen Børglum Larsens forfatterskab består - ud over to tidlige digtsamlinger - af vægtige, hverdagsrealistiske noveller og romaner, hvor han giver stemme til personer, som ellers ikke gør sig meget gældende i litteraturen. Hans stil er stram, men har samtidig plads til poesi. Et centralt tema hos ham er møder mellem mennesker - møder, der enten fører til accept eller indebærer en form for afvisning. Men det kan tillige dreje sig om et menneskes møde med sig selv og dets egne muligheder.
Børglum Larsen forholder sig ikke kun til virkeligheden, som den lige nu er, men også til hvordan den kan blive. Hans bøger minder os om, at også livets stille eksistenser kan have en historie af relevans for andre.
Forfatterskabet - der har ægthed som et vigtigt kendetegn - rummer potentiale til at nå ud til mange læsere.”


Sand udkommer 26. marts 2020.


Gratis anmeldereksemplar kan rekvireres på: forlaget.braendpunkt@gmail.com


Læs mere på www.brændpunkt.dk og www.facebook.com/forlagetbraendpunkt


Med venlig hilsen
Forlaget Brændpunkt
Kontaktperson:
Jørgen Gylling
Telefon:61319854
 
Afsender:
Forlaget Brændpunkt
Skibhusvej 35, 1. th.
5000 Odense C
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166