Pressemeddelelser
Publiceret den: 06-03-2020
Foruroligende spansk roman om et venskab mellem en teenagepige og en ældre mand.

Sara Mesas anmelderroste roman Cara de pan er allerede udkommet på otte sprog og udkommer nu også på dansk med titlen Måneansigt.
Pigen Casi, der er næsten 14 år, bliver mobbet i skolen, fordi hun er tyk og ikke har nogen kæreste. I stedet for at gå i skole tager hun nu sin tilflugt til en park, hvor hun en dag møder en 54-årig mand, som hun kalder den gamle mand. Han er en passioneret fugleelsker og delagtiggør hende begejstret i sin viden om de forskellige arter. Men hvad vil han? Skal hun flygte eller vise imødekommenhed? Hun har jo lært, at man ikke skal stole på fremmede. Gradvist vokser hendes tillid og nysgerrighed, og de to bliver ved med at ses, indtil Casi bliver opdaget.
I sin fortælling om det umage pars venskab, som i omverdenens øjne er upassende, bevæger Sara Mesa sig hele tiden på grænsen til det tilladelige. Hun udforsker det ”politisk ukorrekte”, men formår at holde balancen. Som læser kan man føle sig udfordret, fordi hun spiller på vores fordomme, på vores opfattelse af hvad der er normalt, og hvad der ikke er. Der er ingen løftede pegefingre; læseren bliver uvægerligt konfronteret med nogle moralske overvejelser, som han/hun selv må tage stilling til. Dette er en af romanens mange kvaliteter. Her skal ikke røbes hvad romanen ender med, men som læser er man fanget fra start til slut.
140 sider. Pris 225 kr. inkl. moms Udkommer på dansk 25.2.2020. Vi sender gerne et anmeldereksemplar.

Sara Mesa (f. 1976) er en af Spaniens lovende nye forfattere. Hun debuterede i 2007 som poet og blev prisbelønnet for sin første digtsamling, men begyndte snart at skrive prosa og har udgivet otte bøger, både romaner og novelle- samlinger, af hvilke flere er pris- belønnede. I sine bøger ynder Sara Mesa at dykke ned i det, der foregår bag kulisserne og giver herved læseren mulighed for en refleksion over menneskelige særheder, over det såkaldt ”normale kontra det unormale”. Hendes roman Cicatriz (Ar) blev af de store spanske aviser koret til en af årets bedste romaner, da den udkom i 2015.
Kontaktperson:
Viveca Tallgren
Telefon:28690358
 
Afsender:
Forlaget Apuleius' Æsel
Henrik Steffens vej 4, 1tv
1866 Frederiksberg C
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166