Pressemeddelelser
Publiceret den: 17-02-2020
Tendensen med at pengeinstitutter slutter sig sammen om drift og udvikling af pengeautomater, fortsætter. Fra medio marts får Nokas-konceptet ’KONTANTEN’ yderligere fire pengeinstitutters pengeautomater med i netværket.

Når kunderne i Frørup Andelskasse, Hvidbjerg Bank, Merkur Andelskasse og Møns Bank fra medio marts skal hæve eller indsætte kontanter, bliver det i en pengeautomat, der drives af det uafhængige netværk, KONTANTEN.

Det sker, når de fire pengeinstitutter tilslutter sig det hastigt voksende koncept, der sikrer, at kunderne ikke rammes af uforudsete gebyrer, når de hæver penge. Derimod giver samarbejdet kunderne en sikkerhed for, at de også i fremtiden kan bruge pengeautomater.

“I et samfund, hvor pengene bliver mere og mere digitale, er pengeautomater ikke længere et kerneområde for pengeinstitutterne. Derfor giver det rigtig god mening at samle opgaven hos os. Pengeinstitutterne – og i sidste ende kunderne - sparer penge ved at samarbejde om kontanthåndteringen, og samtidig får kunderne adgang til langt flere pengeautomater. Det er en ren win-win situation,” siger Anders Gaba, der er vicedirektør hos Nokas.

KONTANTEN-samarbejdet er et netværk af pengeautomater, der i forvejen tæller pengeinstitutter som Danske Andelskassers Bank, Den Jyske Sparekasse, Fynske Bank, Handelsbanken, Nykredit, Spar Nord Bank og Totalbanken.

Her har man tidligere haft egne pengeautomater, men er nu en del af KONTANTEN-konceptet. Det betyder, at pengeinstituttets kunder kan hæve penge som normalt, og i de fleste pengeautomater også sætte penge ind. Konceptet betyder ikke ekstra omkostninger for kunderne når de hæver i pengeautomaterne, fordi de nødvendige aftaler om Dankort er på plads.

KONTANTEN-netværket kommer med de nye pengeinstitutter op på cirka 220 pengeautomater fordelt over hele landet. Kunderne i de medvirkende pengeinstitutter kan bruge alle 220 maskiner på samme vilkår som pengeautomaterne i deres eget pengeinstitut.

Når en pengeautomat rulles ind i netværket, skifter den fysisk udseende, men tilbyder stadig kunderne de samme vilkår. De kan således fortsat se saldooplysninger, hæve penge og mange steder sætte ind og hæve i euro.

“Vi lægger vægt på, at kunderne får den service, de er vant til. Selv om brugen af kontanter falder, er kontanter fortsat det foretrukne betalingsmiddel for mange danskere, og de skal trygt kunne hæve penge uden at bekymre sig om at få en ekstraregning.” siger Anders Gaba.

KONTANTEN fik debut i Danmark i 2017 og har siden bredt sig hastigt til alle landsdele. En komplet oversigt over eksisterende maskiner kan ses på https://www.nokas.dk/produkter/kontanten/

For yderligere information:
Anders Gaba, vicedirektør hos Nokas, Anders.Gaba@nokas.com
Kontaktperson:
Anders Gaba, vicedirektør hos Nokas
Telefon:+45 70 15 76 00
 
Afsender:
Nokas Danmark
Solmarksvej 5
2605 Brøndby
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166