Pressemeddelelser
Publiceret den: 17-10-2019
- Ungdomsromanen "Marmorægget" af den færøske forfatter er både spændende og romantisk.
  
"Marmorægget" er en ungdomsroman skrevet af den færøske forfatter, Heine Hestoy, som er fyldt op til randen med temaer som ung kærlighed, familiekriser, bandemiljøer og ikke mindst livsændrende begivenheder.
Heine har selv været professionel sømand i 50 år, og de sidste 17 år af sin karriere har han været skipper på sine egne skibe, ligesom den navnløse skipper vi bliver introduceret for i bogen. Her har Heine været i kontakt med mange unge mennesker, der ligesom Adam, romanens hovedperson, har fået sat foden forkert ind i samfundet. Heine har inderligt brændt for at hjælpe disse unge mennesker på deres vej ud i livet, og det kan man mærke igennem hvert et skrevet ord i den nervepirrende fortælling.
Både igennem skipperen, den faderlige og tålmodige figur, og kokken Mathis Larsen, som mere fremstår som den kortluntede men samtidig sjove onkel, og ikke mindst Makaata og Semisi, der får Adam til at se tilværelsen på en ny måde, kan man mærke Heine og hele hans væsen.
Heines brug af disse karakterer i bogen er beundringsværdig, da man blot anser dem som en forbipasserende del af historien, og alligevel den del der får stor betydning for Adams efterfølgende tilværelse. Nok sammenligneligt med alle de unge mennesker Heine har fået ind på sit skib og sendt videre ud i den store verden.
Man kan mærke båden gynge i bølgerne under sig, imens man læser bogen, og man bliver suget ind i en verden fuld af nye oplevelser. Denne bog er et lys i et fyrtårn for unge såvel som gamle. Den viser på bedst mulige måde, hvordan man, ligegyldig situation og sammenhæng, altid kan finde ud på den anden side og forhåbentlig få mest muligt med sig.

"Marmorægget" udkommer 4. november 2019.

En sejltur fra De Kanariske Øer, kursen er sat mod Congo. Besætningen er tidligere kriminelle og mere hårdnakkede end Skipper Skræk. En pige med lilla hår og ring i næsen. Og Adam, en nordsjællandsk dreng, der havnede i bandemiljøet…
Ungdomsromanen "Marmorægget" er historien om Adam, der alt for mange gange er endt på den forkerte side af loven og derfor bliver sendt til værestedet Landbasen. Her møder han Rebecca, som er både smuk, farlig og meget forførende. Det fører hurtigt til problemer, og før han ved af det, sidder han på fragtskibet Ingrid, på vej til Congo. Det bliver et sindssygt kulturchok, som ændrer hans indstilling til livet for altid.

Heine Hestoy, f. 1950, er skipper og forfatter.
Han har tidligere på dansk udgivet ungdomsromanen "På krogen", Dansklærerforeningen 2014, og ungdomsromanen "Regin og Sara" med støtte fra Nordisk Ministerråd.

Læs mere på www.brændpunkt.dk og www.facebook/forlagetbraendpunkt

Gratis anmeldereksemplar kan rekvireres på: forlaget.braendpunkt@gmail.com


Med venlig hilsen
Forlaget Brændpunkt
Kontaktperson:
Jørgen Gylling
Telefon:61319854
 
Afsender:
Forlaget Brændpunkt
Skibhusvej 35, 1. th.
5000 Odense C
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166