Pressemeddelelser
Publiceret den: 05-08-2019
Fjernvarme er en dårlig og ikke tidsvarende til opvarmning i den moderne boligmasse.
Fjernvarmeværkerne har et energitab på mellem 30 - 60% af den producerede energi, som følge af de dårlige isolerede varmerør som ligge rundt i gaderne, mange af de rør har ligget der i over 40 år og har slet ikke den varmeisolering som kræves i dag. Mange af rørene står også til udskiftning i den nærmeste fremtid.
Nu vil man så kombinere fjernvarme med sol og varmepumper, en rigtig dårlig løsning, for når der er en høj udetemperatur, så har forbrugerne ikke behov for opvarmning af boligen.
Fjernvarmeværkerne skal så have en stor produktionsanlæg stående, for at betjene forbrugerne om vinteren. Et produktionsanlæg som har et tab på mellem 30 - 60 % inden forbrugerne får varme i radiatorene.
Den bedste og mest økonomiske "grønne" omstilling fås ved at producere energien hos den enkelte forbruger, med solenergi og varmepumper.
Der findes mange gode produkter på markedet i dag, som kan tilgodese de moderne boligers energibehov.
Ved disse løsninger er der heller ingen energitab, der er ført EL ind i alle bygninger, der er således ikke behov for at føre store kabler frem til varmeværkerne som der tales om.
Den store gevinst på CO2 regnskabet og den "grønne" omstilling er at producere varmen på brugsstedet, hos forbrugeren.
Egon Majlund
Byggekvalitet.nu
Byggeteknisk Videncenter
Kontaktperson:
Egon Majlund
Telefon:21282682
 
Afsender:
CONSULT 2015 APS
Torvet 9
6510 Gram
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse