Pressemeddelelser
Publiceret den: 09-05-2019
Onsdag 29.5 kl. 19 vil et debatmøde i Kulturhavn Gilleleje sætte fokus på 5G. Som oplægsholdere deltager blandt andet den kendte ”disrupter” Erick Thürmer fra Thürmer Tools og Lars Dittmann, professor i trådløse netværk fra DTU. Trods lokale Erick Thürmer ejer et firma, der beskæftiger sig med 3D-printning af værktøjsdele, erklærer han sig at være opmærksom på de mulige farer ved 5G-teknologi.

Førerløse biler, wi-fi-forbundne husholdningsgadgets af alle slags, ekstremt hurtig download af film og fjernoperationer af patienter påstås at komme med 5G-frekvenserne, der blev solgt 12.3.19 af regeringen uden høring af borgerne eller forudgående debat af nævneværdig art.

Strålingen, vi bliver bestrålet med hver dag, bliver kraftigere og kraftigere, 3G, 4G og nu 5G, som forskning siger er 50 gange hurtigere end 4G. Men er det virkelig en nødvendig udvikling, og er der alternativer til rådighed? Hvad har det af konsekvenser for vores samfund, vores natur og vores helbred samt børnenes fremtid? Hvad med al den potentielle overvågning, der følger med 5G? Har vi virkelig brug for den?

Forskning af de trådløse 3G- og 4G-frekvenser har påvist betydelige helbreds- som miljømæssige konsekvenser, der giver grund til at sætte spørgsmåls- og advarselstegn ved udrulning uden forudgående test af dets påvirkninger, mener mange forskere inden for området elektromagnetiske felter, eksempelvis de 236 fagpersoner, der har sendt en appel til EU-kommissionen og de europæiske statsministre(www.5gspaceappel.org).

I stedet for at agere på appellen har de skandinaviske regeringsledere i 2018 indgået en aftale om at bruge Skandinavien som testområde for 5G.

Man kan høre mere på debataftenen med følgende oplægsholdere:

- Erick Thürmer, direktør i Thürmer tools og inspirational speaker fra Gilleleje.
- Lars Dittmann, professor i trådløse netværk fra DTU.
- IT-specialist og researcher Henrik Eiriksson fra Rådet for Helbredssikker Telekommunikation.
- Cand.scient., biolog og miljøvejleder Pernille Schriver, formidlingskoordinator for EHS-Foreningen, foreningen for el-overfølsomme.

Arrangør er Tira Veng, tiraveng@mail.dk – i samarbejde med facebookgruppen
”Vi siger nej til 5G i Danmark, fra borger til borger fra by til by” - Entré på aftenen 50 kr.
Kontaktperson:
Tira Veng
Telefon:39 66 66 83
 
Afsender:
”Vi siger nej til 5G i Danmark, fra borger til borger fra by til by”
Graves-Ager 5, Udsholt
3230 Græsted
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166