Pressemeddelelser
Publiceret den: 28-03-2019
Den 5. april er en skælsættende dato. Her vil der blive slået en danmarksrekord. Det sker når 71 elever fra Maglegårdsskolen i Hellerup ”teleporteres” rundt på jordkloden for at indsamle vidneudsagn om effekterne af global opvarmning.
På turen vil de indsamle beviser som analyseres med naturfaglig viden, vurderes og diskuteres.
Deres iagttagelser vil blive fremlagt i på det store klimapanel d. 12. april på Skolen. Panelet bliver overværet af politikere, NGO og professionelle klimafolk.

Det er på tide at ungdommen bliver hørt. Især når de tager sig tid til at sætte sig ind i sagerne ved hjælp af science og andre analyser, siger Robert Fox, der er initiativtager til arrangementet.

I et forløb over tre fredage bliver Stem-projektet VRejsen afprøvet med udskolingselever. VRejsen består af 3 rejser i virtual reality samt elev- og lærervejledning.

Undervisningsforløbet starter med, at eleverne vælger hvilket land og hvilken problematik de vil arbejde med. I Jordan handler det om vandmangel, På øen Kiribati for høj vandstand og i Kina handler det om stilstående luftforurening.

På rejsen besøger man blandt andet præsident Anote Tong på Kiribati. Det var ham der købte land til landets 100.000 indbyggere på Fiji en dag, hvor alle troede landet ville blive skyllet.over af havet. Eleverne kommer også på rejse til Kina og til Jordan, hvor de får blik på klimaet.

Eleverne omsætter efterfølgende teori og rejse-indtryk til et sammenhængende naturvidenskabeligt løsningsforslag, som afslutningsvis formidles til resten af skolen og indbudte eksperter i et COP-lignende klimapanel.

Maglegårdsskolen har besluttet at gå nye veje i arbejdet med FN’s verdensmål for bæredygtig global udvikling, hvor elever opøver systemisk forståelse, tænkning og handlen i samarbejde med MiT (Massachusetts Institute of Technology), skoler fra alle dele af kloden i regi af Compassionate Systems Framework og nu gennem VR-undervisningsforløbet VRejsen.

Projektet er støttet af både Undervisningsministeriet, Udenrigsministeriet (DANIDA) og Filminstituttet. Konceptet er udviklet og produceret af danske Fox Media Documentaries. Lige nu arbejdes der på flere afsnit, blandt andet om Rigsfælleskabet og Afrika.

Læs mere på www.biospherevr.com
www.foxmedia.dk


Få mere at vide

Geografilærer på Maglegårdsskolen: Ask Ulrich Petersen, ask.ulrich.petersen1@skolekom.dk

Robert Fox, Fox Media Documentaries: 26256820, contact@foxmedia.dk


Fakta

- Landet Kiribati består af 33 øer

- Stillehavsøerne er Ifølge Verdensbanken, nogle af de mest udsatte fysik og økonomisk når det gælder klimaforandringer


Maglegårdsskolen

I en verden, hvor store udfordringer og komplekse problemer ofte mødes med lineær tænkning i kortsigtede quick fixes med utilsigtede konsekvenser, er der behov for, at skolen bidrager til at danne mennesker, som kan gribe til fornuftige og holdbare løsninger, der gør en ordentlig, bæredygtig forskel.

Maglegårdsskolen ønsker at gå forrest med at uddanne dygtige, fællesskabs- og selvberoende børn, som kan svare med, være i og skabe bæredygtige løsninger på komplekse problemer – for sig selv, vores lokale og det globale fællesskab på kloden. VRejsen bidrager med udsyn til den fjerne omverden og forståelse for problemstillinger med perspektiv.

Upload billeder til historien her: https://www.dropbox.com/sh/i352z4ch6qioey5/AACAKPI4PqOq1Otbp47nzbzwa?dl=0
Kontaktperson:
Robert Fox
Telefon:26256820
 
Afsender:
Fox Media
Fox Media, Vestmannagade 5
2300 København S
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166