Pressemeddelelser
Publiceret den: 22-03-2019
International succesroman - overset i Danmark!

Relanceres den 8. april 2019


Debutromanen Agathe, skrevet af Anne Cathrine Bomann, er solgt til mere end 20 lande og begejstrer læsere internationalt. I Danmark har den imidlertid slet ikke fået den opmærksomhed, den fortjener.

Relancering
Romanen relanceres i en ny udgave af Forlaget Brændpunkt den 8. april 2019. 2. udgaven har fået nyt cover, men den lille spurv, som flyver verden rundt, er stadig central på forsiden.

Lille bog med stort potentiale
Agathe er en lille bog, men indholdet er stort og griber læseren langt ud over bogens slutning. Derfor er rettighederne til bogen nu også solgt til mere end 20 lande i både Europa, Nord- og Sydamerika, Asien og Oceanien. Bogen har fået flotte anmeldelser af læsere, biblioteker og bogbloggere herhjemme. Den lille roman med det store potentiale er dog indtil nu gået den etablerede landsdækkende presse forbi – helt ufortjent!

Bogens handling
Handlingen i Agathe berører de eksistentielle grundvilkår i livet, som vi alle tumler med på den ene eller anden måde. Især er meningsløshed og ensomhed centrale temaer i bogen. Bogens hovedperson er en ældre mand, der livet igennem har arbejdet som psykiater. Han er livstræt og ser frem til den dag, han kan trække sig tilbage.

Vores hovedperson rystes imidlertid ud af sin dvale, da en besværlig patient, Agathe, dukker op og insisterer på, at han behandler hende. Agathes opdukken tvinger hovedpersonen til at tage stilling til, om han har givet op overfor livet, eller om han vil gribe denne sene chance for, for første gang i sit liv, at engagere sig i et andet menneske og verden omkring sig.

Bogen er en fortælling om, hvordan vi igennem mødet med andre mennesker kan lære os selv at kende – hvis vi tør. I Agathe følger vi hovedpersonens udvikling, mens han i en sen alder lærer at erkende sit eget selvbedrag. Romanens handling foregår i Frankrig i 1940’erne.

Agathe har en bred læserskare
Bogen kan læses på flere niveauer. Den er en umiddelbar og lettilgængelig fortælling til de læsere, der elsker en god historie i et smukt og poetisk sprog. Bogen har imidlertid også et dybere lag, der trækker på referencer til filosofiske og eksistentielle spørgsmål og giver stof til eftertanke for de læsere, der har øje for det. Agathe når dermed ud til en bred læserskare, hvilket understreges af et letlæseligt sprog.

Om forfatteren
Forfatteren Anne Cathrine Bomann er uddannet psykolog og evner i høj grad at give et troværdigt billede af den aldrende livstrætte psykiater. Også 1940’ernes franske by Fontenay-sous-Bois nær Paris, hvor handlingen foregår, formår Anne Cathrine Bomann at beskrive levende. Det bunder til dels i, at hun som 18-årig boede på selvsamme adresse som hovedpersonen. Anne Cathrine Bomann er nemlig 12 gange dansk mester i bordtennis og spillede en sæson for den franske klub Fontenay-sous-Bois.


Fakta

• Agathe af Anne Cathrine Bomann udkom den 15. maj 2017 og relanceres i en ny udgave den 8. april 2019
• 2. udgaven er på 120 sider
• Den udkommer på Forlaget Brændpunkt og repræsenteres af agenturet Grand Agency
• Romanen er solgt til mere end 20 lande over hele verden
• Bogen er taget utroligt godt imod af biblioteker, og den ligger på 80 hovedbiblioteker
• Anne Cathrine Bomann, f. 1983, er uddannet psykolog fra Københavns Universitet i 2011 og har tidligere udgivet digtsamlingen Hjemløs, Facet 1999 og digtsamlingen Fald, Facet og ikke mindst er hun aktuel med Hvad ingen ved, som er udgivet på Gyldendal, marts 2019.

Eksempler på danske anmeldelser
"Ugens anbefalinger er en potentiel bestseller og en alt for overset lille roman med klassikerpotentiale (...) Anne Cathrine Bomans alt for oversete og helt utroligt fine roman, Agathe, som ikke har fået meget opmærksomhed i Danmark, men som er solgt til 17 lande (...) Det er en utrolig velskrevet og smuk roman om ensomhed og om at lade livet passere uden at gribe det. Og om en livsgnist, der tændes i en sen alder. Det er en lille bog, men den sætter et stort aftryk i sin læser og er ikke let at slippe efter endt læsning." Roskilde bibliotek januar 2019

”Denne lille roman kommer på sine bare 112 sider rundt om nogle af de store temaer i tilværelsen: ensomheden, kærligheden, døden og den meningsløshed, der kan ramme et livstræt menneske. Den er flydende og poetisk i sit sprog, den har en lethed med sig fra første side og i flere glimt en befriende, stilfærdig humor midt i dens alvorlige temaer. På forunderlig vis holdes læseren fanget fra første til sidste side.” Af Rita Poulsen, cand.pæd.psych.

Eksempler på udenlandske anmeldelser
“Den danske forfatter Anne Cathrine Bomann sætter med satirisk elegance sin 72-årige fortæller, en fåmælt psykiater, på scenen foran sine patienter.” Stern / Tyskland

“En bemærkelsesværdig, modig debut af en ung dansk psykolog om ensomhed og modet til at samle sig selv op og få noget ud af livet.” Zin / Holland

”Anne Cathrine Bomann har et godt og meget poetisk sprog, og det er en ren glæde at læse. En stilfuld og stille roman, der varmt kan anbefales.” Beathes bibliotek / Norge

Gratis anmeldereksemplar kan rekvireres på: forlaget.braendpunkt@gmail.com

Læs mere på vores hjemmeside.

Tak for jeres opmærksomhed.

Med venlig hilsen

Forlaget Brændpunkt
www.brændpunkt.dk
Kontaktperson:
Jørgen Gylling
Telefon:61319854
 
Afsender:
Forlaget Brændpunkt
Skibhusvej 35, 1. th.
5000 Odense C
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse